Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Risotto, med variation
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 12-08-2006, 18:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Jag trodde att risotto var vanligt stekt ris med stekt kött/korv och grönsaker (skolvarianten, ni vet) tills jag träffade min man - duh - och nu kan jag inte nog lovorda den RIKTIGA ! Här är en variant som jag tyckte lät oerhört god (ska testa i veckan) - hittad på matlust.ifokus.se

          Rödbetsrisotto med färsk vitlök, bondbönor och getost

          3-4 portioner

          200 g arborioris el. likn.
          2 stora rödbetor, skalade och fint tärnade
          1 stor rödlök, tärnad
          2 klyftor färsk vitlök, finhackade
          olivolja
          smör
          1,5 l grönsaksbuljong
          1 msk honung
          2 tsk chipotle-chili (eller 1-2 tsk vanlig torkad chili)
          2 tsk citronsaft
          50 g rökt kalkon, strimlad
          100 g hård getost, riven
          en näve kokta, skalade bondbönor.

          Värm buljongen. Smält smör och olivolja (lite av varje) i en stor gryta. Fräs lök och vitlök i några minuter, och tillsätt rödbetorna och riset. Fräs på hög värme tills riset får lite färg. (Sikta på 3-4 minuter, det kan vara svårt att se eftersom alltihop blir rosa-rött.)

          Tillsätt sakta buljongen, en slev i taget. Rör om hela tiden. När risotton ser torr ut så rör du ner mer buljong. Det är svårt att säga exakt hur mycket buljong som går åt, men den här risotton kräver lite mer vätska än de flesta andra, och det tar också lite längre tid än vanligt eftersom rödbetorna måste bli mjuka. Risotton är klar när riset är mjukt, men inte överkokt, och när rödbetorna är lagom kokta. Du kanske inte behöver all buljong. Om du däremot behöver mer går det bra med lite vanligt varmt vatten.

          Tillsätt chioptle eller chili, citron och honung. Smaka av, och krydda ev. mer. (Men var försiktig med saltet, eftersom osten är salt.) Rör ner kalkonen och det mesta av osten - spar lite till garnering.

          Servera, och toppa med de illgröna bondbönorna och resten av osten.


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 14:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon