Bostongurka ca 2 kg
500 gr gul lök 500 gr slanggurka 500 gr paprika i olika färger 500 gr syrliga äpplen vatten
Ättikslag: 3 dl vatten 3 dl ättikssprit 3 dl socker 1 msk salt 1 msk gula senapsfrön
Ansa, skölj och tärna lök, grönsakerna och äpple men blanda bara lök och paprikan. Lägg lök och paprika i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över. Låt det stå 10 min och sila sen bort vattnet. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den. Lägg i grönsaker, lök och äpple. Låt alltsammans koka i 10 min. utan lock tills allt är mjukt och lite simmigt- Häll det hett på varma burkar. Tillslut väl.
Hållbart ca 1 år i kylen.
Tips: vill man hetta till den lite så tillsätt lite chili. Efter smak kan man också minska socker eller öka ättiksmängden.
--------------------
|