CITAT (netha @ 19-07-2010, 11:31)

Tackar för tipset!
Maken stekte strömmingsflundra idag ... inget problem med fisklukt i hela huset
som det annars brukar vara. Körde fläkten nästan 15 min innan stekning påbörjades och 40 min efter.

Kul att man kan hjälpa till

Där sa du något... att låta fläkten gå en stund efter man har stekt, ska man ju oxå göra, på lägsta hastighet kan man låta fläkten gå i 10-15 minuter. På "finare" fläktar finns den funktionen och kallas för efterventilation, dom går automatiskt ner på lägsta och stänger av sig själva efter en viss tid
Lite info om...
Kolfilterfläktar är många skeptiska emot, men jag tror det beror på att man inte sätter på fläkten 10 minuter innan! ja då fungerar dom ju inte!!! Men ett kolfilter renar faktiskt luften, man byter filtret efter kanske efter 1,5-2 år (beror förstås på vilka matvanor man har), man känner på lukten då det är dax... det luktar mat os när man sätter på fläkten!! (Men en kolfilterfläkt kan förstås inte vara lika bra som en frånluftfläkt)
Alla "vanliga" fläktar (med motor) kan göras om till kolfilter... man sätter bara dit kolfiltret och kopplar inte på röret.