På din fråga förstår jag att du inte läste länken jag gav dig.
Här kommer den i översatt skick.
Det är alltså google som översatt. Inte jag.Tabellen går inte att klistra in korrekt, men den kan du kanske titta på, på ursprungssidan.
Här framgår ju tydligt vad som
händer i människokroppen om den tillförs för lite fett.Tabellen visar också var gränserna går.
6 Risker av att äta en fettsnål kostHur lågt kan du gå? The Big Fat
Sanningen om fettsnål kost- Av Sarah Haan, dietist
en allt-eller-inget mentalitet råder i vårt samhälle. Här på SparkPeople Men vet vi bättre. Måttlighet är vårt mantra, och vi upprepar det så ofta att de flesta av oss förstår vikten av att tillämpa det att motionera, äta och sätta mål. Ändå finns det en sak som många av oss fruktar så mycket att vi avstår från återhållsamhet och bege dig till ytterligheter: fett. Den kvarstående effekter av den fettsnåla vurm av 1990-talet kvar, orsakar många människor att tro att mindre är mer när det gäller fett.
Att vara medveten om ditt fett intag är definitivt en bra sak, speciellt när du försöker minska risken för hjärtsjukdom eller gå ner i vikt . Men om du tar det för långt, kan du sätta din hälsa i fara.
Så hur mycket fett behöver du?
För friska vuxna, det Dietary Guidelines för amerikaner rekommendera 20% till 35% av din dagliga kalorier komma från fett. Både SparkPeople och American Heart Association ta en mitt på vägen strategi, förespråkar en 30% fett intag. Använd följande diagram (eller hänvisa till din SparkDiet plan ) för att se din beräknade dagliga fett rekommendationer baserade på dessa intervall.
Rekommenderade dagliga fettintag Baserat på kalori behov
Dagliga kaloriintaget Perfekt fettintag * För låg ^ För hög +
1,200 27-47 g <27 g > 47 g
1,300 28-51 g <28 g > 51 g
1,400 31-54 g <31 g > 54 g
1,500 33-58 g <33 g > 58 g
1,600 36-62 g <36 g > 62 g
1,700 38-66 g <38 g > 66 g
1,800 40-70 g <40 g > 70 g
1,900 42-74 g <42 g > 74 g
2,000 44-78 g <44 g > 78 g
2,100 47-82 g <47 g > 82 g
2,200 49-86 g <49 g > 86 g
2,300 51-89 g <51 g > 89 g
2,400 53-93 g <53 g > 93 g
* 20% -35% av det dagliga kaloriintaget
^ Mindre än 20% av dagliga kalorier
+ Mer än 35% av dagliga kalorier
Mindre fett är inte nödvändigtvis bättre. Regelbunden konsumtion mindre än 20% av din dagliga kalorier från fett (se "för låga" i diagrammet ovan) kommer att sätta din hälsa på spel på många sätt som diskuterats ovan. En kost för högt i fett (se "för hög" i diagrammet ovan) kan också leda till problem-hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och viktökning. Här är sex hälsorisker du tar när du begränsar ditt intag av fett för långt .
1. Dålig Vitamin Absorption
Att äta en kost alltför låg fetthalt kan störa absorptionen av de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K. eftersom dessa näringsämnen är fettlösliga, kroppen behöver din fett att utnyttja dem. Dessa vitaminer lagras främst i lever och fettvävnad och är viktiga för kroppens funktioner såsom tillväxt, immunitet, cell reparation och blodproppar. Om du inte äter tillräckligt med fett för att få dessa vitaminer i kroppen, kommer de att utsöndras, och du kan vara i riskzonen för en vitaminbrist.
2. Depression
En kost som är för låg fetthalt-speciellt essentiella fettsyror, som kroppen bara kan få från mat-kan skada din mentala hälsa. Både omega-3 och omega-6: or roller spelar i humör och beteende. De är föregångare till många hormoner och kemikalier som produceras i hjärnan. En studie som publicerats i tidning Affektiva störningar har länkat låg och onormal väsentliga syra intaget fett till depressiva symtom. Annan forskning visar att eftersom fettsyror hjälper till att isolera nervcellerna i hjärnan, så att dessa nervceller att kommunicera bättre med varandra. Människor som lider brist på omega-3 kan lida av bipolär sjukdom, schizofreni, ätstörningar och ADHD.
3. Ökad cancerrisk
Tjocktarms-, bröst och prostatacancer har alla samband med lågt intag av essentiella fettsyror. Forskning har visat att ett högt intag av omega-3 saktar prostatatumörer och cancercellernas tillväxt också. Om din kost saknar hälsosamma fetter, kan du öka din risk för cancer.
4. Högt kolesterol och hjärtsjukdomar
Fettsnål kost spelar också en roll i kolesterol och hjärtsjukdomar. När din kost är för låg fetthalt, går kroppens nivå av HDL (det "goda" kolesterolet) ner. Detta är problematiskt eftersom du vill att dina HDL-nivå för att vara hög för att skydda mot hjärtsjukdomar. HDL samlar "onda" kolesterolet från blodet och transporterar det till levern för utsöndring. När dessa kvoter är ur balans-och när din LDL (det "onda" kolesterolet) blir för hög, du möter kolesterol problem och en ökad risk för hjärtsjukdom. Essentiella fettsyror, särskilt omega-3, kan höja HDL, förbättra kolesterolnivåerna och skydda hjärtat.
5. Obalans av näringsämnen, speciellt Carbs
Om du inte äter tillräckligt med fett, då är du troligen få för mycket av andra saker, nämligen kolhydrater och / eller protein. Detta påverkar den övergripande balansen i din kost, vilket kan leda till hälsoproblem. En kolhydratrik kost kan blåsa aptit och omkrets och ökar dina chanser att utveckla typ 2-diabetes. På baksidan kan en proteinrik diet skatter njurarna och levern och leda till benskörhet. Båda fallen kan leda till näringsbrister. Det viktiga är att balansera alla tre makronäringsämnen-fett, kolhydrater och protein-att säkerställa en optimal näring och förebyggande av sjukdomar (mer om detta nedan).
6. Överätande
Om du alltid välja fettsnål eller fettfri mat i affären, kan du lurar din viktminskning ansträngningar. Många av dessa förädlade livsmedel innehåller tillsatt socker för att öka smak, ofta är de samma i kalorier till den ursprungliga helfet produkt. Forskning har visat att människor tenderar att tro att dessa livsmedel är "freebies" och kommer även överäta dem, tänker de är friska eller låg i kalorier då de är allt annat än. Plus hjälper fett bär smak i våra livsmedel. Det leder till fyllighet och mättnadskänsla, vilket innebär att du kan få genom längre på en måltid eller ett mellanmål som innehåller fett utan att känna behovet av att äta snart igen. När detta fett saknas, kan din aptit få det bästa av dig.
Med tanke på hälsoriskerna med att inte äta tillräckligt med fett, det är definitivt viktigt att inkludera tillräckligt i kosten dagligen. Det är dock inte alla fetter skapade lika. Livsmedel som avokado, raps-och olivolja, mandel, tonfisk, lax och linfrön är alla utmärkta källor till hälsosamma fetter. Fettrik kött och mejeriprodukter, transfetter (hydrerade oljor) och mättade fetter bör begränsas. Vill veta mer om de bästa och sämsta fetter för din diet, finns i följande SparkPeople artiklar:
Fetter som Fight Kolesterol
Mega fördelarna med omega-3
Reference Guide för fetter
Översättning Dessa transfetter
Precis som att äta för få kalorier kan skada din viktminskning ansträngningar, en kost alltför låg fetthalt kan skada din hälsa också. Njut av en måttlig mängd fett dagligen med den trygghet som du skyddar ditt hjärta, hjärna och din kropp med varje tugga.
Valda källor
Maes, Michael, et al. April 1996. 26 sammansättningen av fettsyror i depression: minskad ω3 fraktioner i kolesterylsulfat estrar och ökad C20: 4ω6/C20: 5ω3 förhållandet i kolesterylsulfat estrar och fosfolipider . tidning affektiva sjukdomar. 38 (1): 35-46.
Fett. American Heart Association.
http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4582 (nås September 15, 2009).
Denna artikel har granskats och godkänts av SparkPeople näringsexperter, Becky Hand, Licensierad och dietist, och Tanya Jolliffe, hälsosam kost expert.