Gjorde om ett recept och nu har jag gjort detta två gånger i år, så himla enkelt och gott!!!!
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en glasskål ca 30 sek i mikron. Häll i sockrena, rör om och sedan i med mjölet. Låt gärna stå och sväll en liten stund.
Tumma ut i en form, in i ugnen 20 min 225 grader. Man behöver inte hälla bönor el liknande för att den ska behålla formen, den ska bara tummas ut ca 2 cm i kanterna och den håller formen rätt bra.
Låt svalna.
Vispa ihop 6 msk Marsán med 2 dl mjölk (el vaniljkräm enl anvisningen, det ska vara tjockt, inte rinnigt som sås), sprid ut i pajskalet när det stelnat.
Häll eller lägg ut bär (hallon, blåbär, jordgubbbar... vad man gillar och vad man har) över hela. FÄRDIGT!
Om man vill kan man även göra gélé och hälla över allt så som det brukar vara på tarter men det är inte nödvändigt.
Jag använde en silikonform och kunde enkelt lyfta ur hela pajskalet när det hade svalnat och sedan lägga det på ett fint serveringsfat.
Fungerara säkert med vanlig springform eller vanlig pajform också.
Det är så enkelt att göra för man blandar allt i en skål, det blir inte så mycket disk!!!
Redigerat av Peztis: 21-07-2011, 16:36