Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Plommonmos som håller länge, Tillagas i ugn ingen passning krävs (nästan:))
          merlin68
          Inlägg 21-08-2011, 15:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Här kommer ett gammalt familjerecept på plommonmos som görs i ugn:)

          5 kg plommon eller sviskon utan kärnor
          120-160g socker (beroende på hur mogna plommonen är)
          1 tsk mald nejlika
          1,5 tsk mald kanel
          ev lite stjärnanis (kan uteslutas)

          De urkärnade plommonen läggs på den djupa bakplåten och ställs i ugnen i 120 grader. Där ska de stå i mellan 5 och 6 timmar. Sista timmen öppnar man ugnsluckan på glänt, då faller plommonen sönder till plommonmos. Sista tjugo minuterna rör man ner sockret och kryddorna. Fylls på väl rengjorda burkar (jag sköljer mina i rom men atamon kan man också ta). Man kan frysa moset om man vill. Hållbarheten i glasburk är väldigt god, har ätit fem år gammalt plommonmos som smakade perfekt:)

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 15:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon