Netas fisksoppa För 4 personer.
5 dl hummerfond 4 dl matlagningsgrädde ½ -1 tsk salt 2 krm svartpeppar 100 g tärnad morot 100 g strimlad purjo 100 g tärnad palsternacka 100 g tärnad kålrabbi 100 g strimlad fänkål + ev fänkålsdill 1 press vitlöksklyfta ½ dl vitt vin ½ röd tärnad paprika 100 g skurna sockerärtor 1 stor urkärnad och tärnad tomat 200 g tärnad fiskfilé, gärna olika sorter 100 g små räkor utan skal 100 g kräftstjärtar, delade 1-2 ggr
2 dl aioli 1 vitlöksbaguette
Gör så här Blanda fond och grädde och låt det koka hop ca 3 min. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Fräs i en panna, morot, purjo, palsternacka, kålrabbi, fänkål (utan dillen) och vitlök ca 3 min. Blanda alltsammans, tillsätt vinet, sockerärtor och paprika, låt det småkoka 5 min.
Lägg i fisk, skaldjur, tomater och fänkålsdillen. Låt det bli varmt, ta av kastrullen från värmen och låt det stå under lock ca 5 min.
Servera med aioli och vitlöksbröd.
--------------------
|