Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad göra med så mycket ruccola?
          CillaM
          Inlägg 28-06-2012, 15:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 419
          Medlem sedan:
          21-01-2005
          Medlem nr: 4 901



          Sådde den vilda ruccolan med artnamnet 'Olivetti' i våras. Planterat ut i en stor låda för att förhindra sniglarna att äta upp. Men si, dom gillar inte denna sallad, o vi hinner inte äta så mycket av den heller. Och så är den så förbenat stark i smaken efter en halv minut, trots den goda smaken. Har någon nån idé om vad man kan göra med överskottet av ruccolan?
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 28-06-2012, 18:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Ruccola blir mildare om man tillagar den. Använd den som spenat, dessutom med fantasi!

          Frys in i påsar och använd i omelett, grytor, soppor, pannkaka/plättar, bröddeg, pizza.

          Torka den, smula till näringsrikt pulver som du kan förvara i glasburk med lock, i mörker. Pulvret kan du berika många rätter med, t.ex müsli.

          Ruccola är alldeles för näringsrik att slängas.


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 28-06-2012, 19:20
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Skär den fint och använd i mat
           
          Citera
          CillaM
          Inlägg 28-06-2012, 20:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 419
          Medlem sedan:
          21-01-2005
          Medlem nr: 4 901



          Tack för tipsen RitRat och Ingrid! Så får det bli smile.gif
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 28-06-2012, 21:00
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Kan man torka den!?! Har inte ens tänkt på det!
          Jag har bara sått en rad och den är så fin så! Vågar knappt säga det men den har inte blivit invaderad av kryp i år.
          Ska väl ta och så en ny rad så att man har fina späda blad hela tiden.

          Men torka, då borde man kunna trolla ned den i maten så att de andra i familjen inte märker det! biggrin.gif

          Måste prova!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          CillaM
          Inlägg 28-06-2012, 21:06
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 419
          Medlem sedan:
          21-01-2005
          Medlem nr: 4 901



          Köper du Olivetti så har du perenn ruccola, iaf enligt Rara växter :-)
           
          Citera
          Anja Danmark
          Inlägg 28-06-2012, 22:13
          Länk hit: #7


          Gäster






          Rucolapesto smager godt og kan fryses smile.gif Den laves som basilikumpesto med olivenolie, pinjekerner, pecorino, hvidløg, salt og peber og bliver meget lækker!
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 29-06-2012, 08:27
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Jag har den också. Använder den i allt som redan har nämnts och visst är den stark i smaken, fast god ändå smile.gif
          Jag har 4 löpmeter av den och så frösår den sig som ogräs. Bäst är den i pesto tycker jag. Bara att passa på och frysa in till vinterns behov tummenupp.gif Annars är den ju vintergrön (iaf hos mig zon 3-4) men smaken blir mycket pepprigare på hösten. Man kan göra en ruccola-sorbet http://www.siaglass.se/recept/sorbet/mangosorbet-med-ruccola eller kryddsmör med ruccola.
          Den har också en viss urindrivande effekt (ungefär som brännässlor) och är renande och värmande för kroppen. Man kan krossa den och använda som kompress vid bronkit (blanda gärna med lite extra senapsfrö men inte om man har hudsår eller mycket känslig hy) Som te (en kopp var tredje timme) hjälper den mot heshet. En mycket mångsidig planta tummenupp.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 15:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon