Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad åt vi 1967?
          bergvallmo
          Inlägg 05-08-2012, 13:36
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 1 461
          Medlem sedan:
          14-11-2009
          Medlem nr: 26 801



          När jag var lilliten vet jag att mormor ofta gjorde kåldolmar och kålpudding. Även isterband och pölsa.


          --------------------
          Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag...
           
          Citera
          Farbror Blå
          Inlägg 05-08-2012, 19:54
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 3 471
          Medlem sedan:
          23-09-2005
          Medlem nr: 6 573



          Själv åt/drack jag mest bröstmjölk och sedan också lite välling.. hjälper det ? whistling.gif


          --------------------
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 05-08-2012, 20:09
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Farbror Blå @ 05-08-2012, 20:54) *
          Själv åt/drack jag mest bröstmjölk och sedan också lite välling.. hjälper det ? whistling.gif


          rotfl.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 06-08-2012, 19:27
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Som jag minns det, till helgen antingen stek med gräddsås, kokta grönsaker, gelé och kokt potatis eller helstekt kyckling i ugn med gräddsås, kokta grönsaker, gelé och kokt potatis. Ingen förrätt. Efterrätten bestod av inlagda päron eller glass.

          Till vardags, minns levergryta, fisk och enkel köttgryta. Kåldolmar. Köttbullar. Falukorv i ugn, snittad och fylld. Alltid potatis som tillbehör. Och vad jag minns, lite kokta grönsaker. Efterrätt varje dag (oftast kräm eller soppa på bär eller rabarber).


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 06-08-2012, 19:35
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Jag glömde fläskkotlett med ben (och filé). Hos oss var det "vardagsmat".

          Har man "tur" kan man idag köpa "äkta" fläskkotletter hos en KRAV-försäljare. Grymt gott. (Och idag med andra tillbehör, kryddor).


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 06-08-2012, 21:17
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Köttbullar och makaroner , köttfärssås och spagetti ,pannbiff med lök , kåldolmar , kålpudding , kokt torsk med äggsås , stekt spättafilé med potatismos , stekt torskfilé med kokt potatis , kokt kummel , stekt makrill , stekt strömmingsflundra med mos , pannkaka även ugns- , ärtsoppa , köttsoppa , kalops , stekt lever .


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 07-08-2012, 19:31
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Ja, åsså ärtsoppa och köttsoppa. Inte varje vecka, hos oss. Stekt strömningsflundra, nån gång. Gott.

          Idag, jag tycker att det är kul att lära mig (Mannerström bl.a. bl.a.) äldre svensk husmanskost, för att i vissa fall "modernisera den". Den är god i sig självt, men kan utvecklas om man så vill. Det svenska traditionella köket är inte det franska eller italienska, men hur är det med hönan och ägget?


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          anncharlotte
          Inlägg 08-08-2012, 00:15
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 411
          Medlem sedan:
          29-05-2004
          Medlem nr: 3 745



          Vol au vent med krabbstuvning som förrätt minns jag som en typisk festförrätt hemma, varmrätt har jag inte lika tydligt minne av.
          Kyckling, fläskotletter och stek var typisk söndagsmat, men festmat vet jag inte direkt om det var, kalvroulader kanske.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 09-08-2012, 01:33
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Krustader med klavbrässtuvning var en återkommande förrätt hos oss vid festligare tillfällen.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          tomas99
          Inlägg 10-09-2012, 13:26
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 613
          Medlem sedan:
          27-05-2004
          Medlem nr: 3 728



          Bruna bönor och fläsk


          --------------------
          Vi är många som blivit drabbade på olika sätt av kränkande behandling. Idag hörs ordet mobbning ( kränkande särbehandling) allt oftare i radio/TV och i övrig media och på arbetsplatser. Men vi måste lära känna ordet och vad det betyder.
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 10-09-2012, 17:54
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          Helgmaten var oftast kött och gräddsås.
          Plommonspäckad fläskkarre var en riktig hit och äts fortfarande här.
          Kåldolmar var det en hel del.
          På den tiden var torsk en billig fisk, så kokt med äggsås blev det riktigt bra.


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          andersen
          Inlägg 10-09-2012, 18:14
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 4 131
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 51



          Kyckling var poppis, morsan lagade den i romargryta? lergryta.


          --------------------
          Problemet är inte de onda människorna
          utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King.


          Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T.

          Att inte cykla är att gå för långt.

          Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 13:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon