Bukettaplarnas bär är som sagt mycket mindre, har dessutom annan form. Och smakar mycket beskt. Men är också en malus liksom prydnadsaplarna och kulturaplarna med stora äpplen.
Om det är sötsyrliga paradisäpplen är de goda till det mesta. Marmeladen och gelén är en hit. Sylt, syltade och i chutney. Som ingrediens i soppa. Som krydda och färgsättare i äppelmos. Osv.
Några recept härDet finns olika sorters paradisäpplen med frukt i olika färger. Jag tror att det svenska namnet numera också täcker alla prydnadsaplar, men det jag menar med paradisäpple är helt enkelt de prydnadsaplar som har ätbar frukt.
I stort sett alla sorters prydnadsaplar är mycket charmiga, härdiga små träd med rik blom. Rosa-, vit- eller rödblommande, gröna eller rödgröna blad, knotiga eller lite spensliga, utbredda eller runda kronor, små eller lite större flerfärgade eller enfärgade frukter.
Njut av bilder här!