CITAT (malarmaster @ 06-12-2013, 13:23)

i år kommer jag att satsa på mat från tingsryd.
där finns en tillverkare av charkuterier som kör med gamla recept.
provat flera av deras varor och de är kanon!!!
deras leverpastej,gräddig och lagom kryddad och med anjovis som en riktig pastej skall innehålla.
deras korvar är gudomliga,så långt från scan du kan komma.med rejält köttinnehåll och lagom blandning av olika kryddor.
i växjö har också en gammaldags ostaffär öppnat,och på citygross httar man en hel disk med närproducerat,
smålänsk korvkaka,det är en höjdare.
min lokala affär satsar mest på scan och ica basic.svårt om man inte tar genom ica menar han,ett konstigt synsätt då brödet levereras från andra och likaså finns flera sorters mejerivaror från olika håll.
men de (ica-handlarna) är kanske bundna till sin egen grossist? ulf
Här i Uddevalla har vi ju Rydbergs som är ett företag med goda charkprodukter. Scan försöker jag undvika att köpa. Som du säger så får det kosta om man vill ha smak på julmaten för det finns tyvärr en hel del som inte smakar särskilt mycket. Finns det förresten riktiga julskinkor med ben idag eller är det bara "vattensjuka" skinkor som säljs. För visst blir vi lurade lite på konfekten av dom stora charkföretagen.