Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vådan av att laga till en påskmåltid., tro inte på recpten!!!
          gammelnalle
          Inlägg 13-04-2004, 07:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          Till påsk måste man ju ha mat! Det är ett faktum. Och vad äter man till påsk?
          Ägg!! Naturligtvis, och de köps till ÄGGstra pris…. Men mera då? Sill äter jag inte, möjligen strömming, men surströmmingen sparar vi till augusti.
          Ett ägg skall koka 3 minuter, alltså skall 3 ägg koka 9 minuter. Men man måste väl äta mer, jag menar givetvis något annat också under påsken.

          Lamm! Uhm Lammkött!!!
          Det vore väl något för en gammal stofil som mej….?? Men DET klarar jag nog inte av. (Ni får själva reda ut VAD det är jag inte anser mig klara av..)

          Men en höna kan man väl ändå tillreda? För det är väl därifrån äggena kommer… oavsett vem som nu kom först.

          Sagt och gjort, rev lite i frysen och upp kom en påse kyckling.
          Det kan jag väl kanske läsa mig till hur man skall tillreda:

          På med läsglasögonen:

          Pensla kycklingklubborna med oljan och krydda med salt, peppar och timjan.

          Inga problem (fast timjanet hoppade jag över , jag är väl inte vegetarian heller)


          Värm en grillpanna så att den blir ordentligt varm, lägg på kycklingklubborna och grilla i ca 1 minut… (så långt allt frid och fröjd..)

          vrid klubborna 90 grader och grilla ytterligare 1 minut..

          VA??? Vrid 90 grader!!! Uhm?

          90 grader är ett karts varv eller hur? Hur vrider jag då?
          Skall jag snurra på klubban??? I längaxeln eller höjdaxeln….
          Att snurra den liggandes kvar i grytan verkar ingen ide… eller? Rätta mig gärna OM jag har fel!
          Att vrida den och ställa den på högkant verkar nästan ännu omöjligare och mycket kontaktyta med pannan får den inte.
          Nu börjar jag ge upp.. men någonstans i bakhuvudet har jag att man nog inte bör frysa in något som har TINAt … ?

          Jag sk***r i receptet och slänger in den i ugnen ca 1 tim . Under tiden kokar jag ris och gör en sallad. OCH LÄNGTAR så efter egna odlade tomater… dessa smakar ju absolut inget.

          När jag sitter ute i solen i trädgården och äter min ”påskmåltid” tänker jag på det danska ordspråket:
          Salt og sylt (hunger) är den bästa kryddan. Ack hur sant är icke det!!

          Bon Apetit

          Från den annonyme ”Novisen vid spisen”
          (Man bör nog helst vara annonym efter allt detta!!! )


          --------------------
          Gammelnalle


          "Den som ställer många frågor,
          ökar mångas visdom."
          Kongolesiskt ordspråk
           
          Citera
          Almdalen
          Inlägg 13-04-2004, 07:43
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 766
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 108



          Stackars dig, vet du inte att det finns kokböcker? Här har du något som kanske kan passa dej! Kokbok

          /ingegerd
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 07:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon