Jag råkar ha alla tre pelaräppelträden, (Bolero, Flamenco och Polka), även Ingrid-Marie och Gravenstein. På de två sistnämnda är det så klart Ingrid-Marie som kan klippas kort och hållas, det andra växer helt okontrollerat och jag försöker göra träd av det.
Det har debatterats en del om hur ett pelaräppelträd ser ut efter ett tag och likaså hur äpplena är. Jag känner inte igen mig i den debatten, har bättre erfarenhet än så. Äpplena blir fina men inte många. Man ser till att hålla max 10-20 äpplen på träden för att de skall bli stora och fina.
Pelaräpple – Bolero – Vackra vita blommor, Gulgröna, frisk kraftig smak, zon I – III.
Pelaräpple – Flamenco – Vackra vita blommor, Gröna, frisk smak, zon I – IV.
Pelaräpple – Polka – Vackra vita blommor, Rödgröna, frisk smak, zon I – IV.
Jag tycker de fått ett sämre rykte än vad de förkänar, några är helt emot av någon anledning, därav blir man lite putt.
Söker man lämpligt äpple till "Min goda & billiga äppelkaka" kan man inte hitta något bättre, åh vad jag blev sugen ..