1 kilo svartrötter 1 citron 2 gula lökar 300 gr vällagrad schweizerost 2 dl creme fraiche 1 dl mjölk 1 tsk salt 1 1/2 krm vitpeppar smör till formen
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skala rötterna. Lägg dem i citronvatten så att de inte mörknar. Skär rötterna i slantar. Skala och skiva löken i tunna skivor.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i löken och rötterna och koka i ca 5 min. Låt rinna av väl.
Smöra en ugnsfast form. Blanda svartrötter, lök, den rivna osten (spara 1 dl att strö överst) och kryddorna i formen.
Rör ut creme fraiche med mjölk och slå över rötterna. Strö över osten och gratinera ca 35 minuter i mitten av ugnen.
--------------------
Skjut inte upp till imorgon det du kan skjuta ner idag!
|