Rödbetspaj
100 gr kallt margarin
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
2 gula lökar
150 gr späda morötter
150 gr färska rödbetor
1 ½ dl vatten
1 krm salt
2 tsk citronsaft
150 gr philadelphiaost el. Kesella
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl lagrad riven ost
1 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar
gräddfil till servering
Blanda snabbt ihop degen, tryck ut den i en pajform och förgrädda i 200 gr i 15 min. Skala och tärna lök, morot och rödbetor, sjud i vattnet, salt och citronsaft i 10 min. Låt det rinna av och lägg det i skalet. Rör samman phild.ost, ägg, mjölk, ost och kryddor, bred massan över rotfrukterna och grädda i 200 gr i 30 min. Servera med gräddfil.
--------------------
|