Halloj, här kommer nåt kryddstarkt som värmer själen och hjärtat i höstmörkret. Ta god tid på dig när du lagar detta. Ungefär trekvart. Och häll inte i alla kryddor på en gång.
Ingredienser:
250 gram kyckling/hönslever 250 gram grovmalet /hackad fläskfärs 500 gram parboild (Uncle Ben´s) ris + lite svart ris 1 liter hönsbuljong 2 stjälkar bladselleri 1 st mellanstor lök 1 st paprika valfri färg eller 2 små olika färg (för ögat!) 1 st vitlök smör tabasco
Cajunkrydda som består av
1 msk vitlökspulver 1 msk lökpulver 2 tsk malen vitpeppar 2 tsk malen svartpeppar 1 tsk Cayennpeppar 2 tsk Thymian 2 tsk Oregano Blanda kryddorna i en skål
Hacka selleri, paprika, vitlök och vanlig lök och låt småputtra i smör en liten stund. Inget får bli bränd! Ta ut grönsakerna ur kastrullen och lägg i färsen och den hackade / finskurna levern. Stek tills det fått färg. Lägg tillbaka grönsakerna och krydda på med 2 msk av "Cajunkryddan". Rör om. Häll i riset och rör om. När riset är glansigt så häll i buljongen. Rör om Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Låt puttra i ungefär 20 minuter eller tills riset är genomkokt. På med lite tabasco och smaka av med mera "cajunkrydda".
Därtill en källarsval öl. Smaklig måltid!
--------------------
mvh Virgo
Den som hittar stavfel får behålla dessa!
|