|
|
  |
Vad ska ni äta i helgen? |
|
|
|
17-12-2006, 11:11
|

Medlem
Antal inlägg: 5 855
Medlem sedan: 11-05-2004
Medlem nr: 3 584

|
Igår hade vi en gregisk delikatesspanna till middag och idag ska vi ha potatisgratäng och skinka.
--------------------
Skåne zon 1
|
|
|
|
|
17-12-2006, 14:07
|
Medlem
Antal inlägg: 899
Medlem sedan: 27-11-2006
Medlem nr: 8 850

|
Här blir det Flygande Jakob
|
|
|
|
|
17-12-2006, 15:50
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
CITAT (Rossi @ 17-12-2006, 11:11) Igår hade vi en gregisk delikatesspanna . Rossi! Vad har du i delikatesspannan? Kan du inte ge oss receptet, snälla...?  Jag är himla svag för grekisk mat
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
27-12-2006, 14:27
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Vi är bortbjudna i nyår men tänkte göra en fråsch lite festlig nyårslunch hemma. I min idébank är det dock semesterstängt.
--------------------
|
|
|
|
|
30-12-2006, 17:36
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Har fortfarande ingen aning men det finns räkor, lite kött och gravad lax i frysen, + lite falukorv, julkorv och fiskpanetter men det känns inte som nyårslunch. Vad ska ni äta?
--------------------
|
|
|
|
|
30-12-2006, 17:48
|

Medlem
Antal inlägg: 6 103
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 26

|
Vi äter inte någon nyårslunch, men till kvällen blir det:
Förrätt: Löjromstoast Varmrätt: Oxfilé med bakad potatis, vitlökssmör och någon god sallad Efterrätt: Chevré med lite honung på + blandade exotiska frukter i bitar
|
|
|
|
|
30-12-2006, 17:59
|
Medlem
Antal inlägg: 899
Medlem sedan: 27-11-2006
Medlem nr: 8 850

|
Ikväll blir det T benstek med pommes, bearnaise och vitlökssmör.
|
|
|
|
|
30-12-2006, 18:05
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Vi ska som sagt bort på kvällen och jag ska göra förrätten det här blir det eftersom det är lätt att frakta, men eftersom det är nyårsafton ska jag göra den med kräftstjärtar och löjrom.
EKOS LAXTÅRTA MED ROM
Botten: 200 gr mörk kavring 75 gr smör
Fyllning: 5 gelatinblad 250 gr rökt lax 1 schalottenlök eller 1 liten gul lök 2 ½ dl mellangrädde 500 gr kesella mager 2 dl lätt cremefraiche 1-2 msk press citron salt och peppar
Garnering: 200 gr röd stenbitsrom dill citron
Finhacka kavringen eller kör den i mixer. Smält smöret och blanda det med smulorna, häll det i en form med löstagbar kant och platta till med handen eller en sked till en botten. Låt stå i kylen ca 15 min.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 min. Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken. Vispa grädden i en stor bunke, rör i kesella och fraiche. Rör i lax och lök, smaka av med citron och kryddor. Krama vattnet ur gelatinet, smält det på svag värme och rör ned det i smeten. Häll fyllningen i formen och ställ i kyl att stelna 3-4 tim. Bred över rommen. Tag bort kanten på formen och lägg den på serveringsfat. Garnera med dill och citron.
--------------------
|
|
|
|
|
30-12-2006, 20:22
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
Vet ej, det blir överraskning; knytkalas, men jag ska baka bröd och göra exotisk fruktsallad till femton personer.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
31-12-2006, 14:56
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Helen i Skåne @ 30-12-2006, 20:12) Blir säkert en kanonmiddag, våra vänner är duktiga i köket! Vi har fixat efterrrätten, citronpannacotta med lakritsmaräng, alldeles ljuvligt! Lakritsmaräng, hur gör du den?
--------------------
|
|
|
|
|
31-12-2006, 15:00
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
ska slänga ihop en Quiche lorraine av rsterande julskinkan.
|
|
|
|
|
31-12-2006, 15:01
|
Medlem
Antal inlägg: 8 694
Medlem sedan: 05-07-2004
Medlem nr: 4 012

|
Som nyårsmiddag blir det hemmagjord sushi här.  Lilltjejen har smakat och tyckte det var gott, fast utan wasabi på förstås. Hon älskar surimisticks så jag ska göra lite barnvänliga bitar med surimi, avocado och gurka. LAX ska vi vuxna ha förstås.
|
|
|
|
|
31-12-2006, 15:19
|

Medlem
Antal inlägg: 201
Medlem sedan: 03-06-2005
Medlem nr: 5 927

|
Snart blir det knackkorv och prinskorv med bacon och ost virat runt och potatissallad och vitlöksbatong.
Ikväll är vi bortbjudna och då blir det hemlagad pizza.
|
|
|
|
|
31-12-2006, 18:11
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Har redan avverkat rådjursfilén tidigare idag, så ikväll blir det väl lindriga mängder alkolholhaltiga drycker samt korv&bröd.
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
31-12-2006, 18:52
|
Medlem
Antal inlägg: 7 909
Medlem sedan: 09-01-2005
Medlem nr: 4 848

|
Min kock håller precis på med att tillaga svensk entrecote med pepparsås smaksatt med konjak och till det halstrade grönsaker (morötter, svartrötter) samt egengjord rösti. Rött vin till. Efterrätt blir färsk ananas.
|
|
|
|
askar
|
31-12-2006, 19:16
|
Gäster

|
Entreote åt vi igår... idag blev det revbensspjäll. Äter aldrig på kvällen, mer än kanske lite hyvlat torrkött (istf godis)
|
|
|
|
|
01-01-2007, 09:35
|
Medlem
Antal inlägg: 5
Medlem sedan: 31-12-2006
Medlem nr: 8 919

|
Det bästa jag vet! Helstekt älg med vaniljsås.Elegant dukat naturligtsvis.Pressening på rostigt oljefat. Klädsel kavaj.
|
|
|
|
|
01-01-2007, 13:00
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Vi åt min rom- och kräftstjärtstårta med skumpa till som förrätt, oxfilé med kulpotatis och bearnaise, olika sorters sallad med oliver och permesan till var kanongott, rött vin, hjortronpannacotta till dessert, sherry. Päroncognac och struvor till kaffet Snittar till skumpan på tolvslaget.
--------------------
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|