Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          4 sidor V  < 1 2 3 4 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad ska ni äta i helgen?
          Rossi
          Inlägg 17-12-2006, 11:11
          Länk hit: #41


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Igår hade vi en gregisk delikatesspanna till middag och idag ska vi ha potatisgratäng och skinka.


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          *Mademoiselle*
          Inlägg 17-12-2006, 14:07
          Länk hit: #42


          Medlem
          Antal inlägg: 899
          Medlem sedan:
          27-11-2006
          Medlem nr: 8 850



          Här blir det Flygande Jakob tongue.gif
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 17-12-2006, 15:50
          Länk hit: #43


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (Rossi @ 17-12-2006, 11:11)
          Igår hade vi en gregisk delikatesspanna .

          Rossi! Vad har du i delikatesspannan? Kan du inte ge oss receptet, snälla...? wub.gif biggrin.gif

          Jag är himla svag för grekisk mat wub.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          netaave
          Inlägg 27-12-2006, 14:27
          Länk hit: #44


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vi är bortbjudna i nyår men tänkte göra en fråsch lite festlig nyårslunch hemma. I min idébank är det dock semesterstängt.


          --------------------


           
          Citera
          netaave
          Inlägg 30-12-2006, 17:36
          Länk hit: #45


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har fortfarande ingen aning men det finns räkor, lite kött och gravad lax i frysen, + lite falukorv, julkorv och fiskpanetter men det känns inte som nyårslunch.
          Vad ska ni äta?


          --------------------


           
          Citera
          stina
          Inlägg 30-12-2006, 17:48
          Länk hit: #46


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Vi äter inte någon nyårslunch, men till kvällen blir det:

          Förrätt: Löjromstoast
          Varmrätt: Oxfilé med bakad potatis, vitlökssmör och någon god sallad
          Efterrätt: Chevré med lite honung på + blandade exotiska frukter i bitar
           
          Citera
          *Mademoiselle*
          Inlägg 30-12-2006, 17:59
          Länk hit: #47


          Medlem
          Antal inlägg: 899
          Medlem sedan:
          27-11-2006
          Medlem nr: 8 850



          Ikväll blir det T benstek med pommes, bearnaise och vitlökssmör.

          tongue.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 30-12-2006, 18:05
          Länk hit: #48


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vi ska som sagt bort på kvällen och jag ska göra förrätten det här blir det eftersom det är lätt att frakta, men eftersom det är nyårsafton ska jag göra den med kräftstjärtar och löjrom.




          EKOS LAXTÅRTA MED ROM


          Botten:
          200 gr mörk kavring
          75 gr smör

          Fyllning:
          5 gelatinblad
          250 gr rökt lax
          1 schalottenlök eller 1 liten gul lök
          2 ½ dl mellangrädde
          500 gr kesella mager
          2 dl lätt cremefraiche
          1-2 msk press citron
          salt och peppar

          Garnering:
          200 gr röd stenbitsrom
          dill
          citron

          Finhacka kavringen eller kör den i mixer.
          Smält smöret och blanda det med smulorna, häll det i en form med löstagbar kant och platta till med handen eller en sked till en botten.
          Låt stå i kylen ca 15 min.

          Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 min.
          Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken.
          Vispa grädden i en stor bunke, rör i kesella och fraiche.
          Rör i lax och lök, smaka av med citron och kryddor.
          Krama vattnet ur gelatinet, smält det på svag värme och rör ned det i smeten.
          Häll fyllningen i formen och ställ i kyl att stelna 3-4 tim.
          Bred över rommen.
          Tag bort kanten på formen och lägg den på serveringsfat.
          Garnera med dill och citron.


          --------------------


           
          Citera
          Helen i Skåne
          Inlägg 30-12-2006, 20:12
          Länk hit: #49


          Medlem
          Antal inlägg: 817
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 33



          Blir säkert en kanonmiddag, våra vänner är duktiga i köket! wub.gif
          Vi har fixat efterrrätten, citronpannacotta med lakritsmaräng, alldeles ljuvligt! wub.gif


          --------------------

          Vänliga hälsningar Helen i Skåne
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 30-12-2006, 20:22
          Länk hit: #50


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Vet ej, det blir överraskning; knytkalas,
          men jag ska baka bröd och göra exotisk fruktsallad till femton personer.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 31-12-2006, 14:56
          Länk hit: #51


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Helen i Skåne @ 30-12-2006, 20:12)
          Blir säkert en kanonmiddag, våra vänner är duktiga i köket! wub.gif
          Vi har fixat efterrrätten, citronpannacotta med lakritsmaräng, alldeles ljuvligt! wub.gif

          Lakritsmaräng, hur gör du den?


          --------------------


           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 31-12-2006, 15:00
          Länk hit: #52


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          ska slänga ihop en Quiche lorraine av rsterande julskinkan.
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 31-12-2006, 15:01
          Länk hit: #53


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Som nyårsmiddag blir det hemmagjord sushi här. smile.gif Lilltjejen har smakat och tyckte det var gott, fast utan wasabi på förstås. Hon älskar surimisticks så jag ska göra lite barnvänliga bitar med surimi, avocado och gurka. LAX ska vi vuxna ha förstås.
           
          Citera
          Summersun
          Inlägg 31-12-2006, 15:19
          Länk hit: #54


          Medlem
          Antal inlägg: 201
          Medlem sedan:
          03-06-2005
          Medlem nr: 5 927



          Snart blir det knackkorv och prinskorv med bacon och ost virat runt och potatissallad och vitlöksbatong.

          Ikväll är vi bortbjudna och då blir det hemlagad pizza.
           
          Citera
          Pirum
          Inlägg 31-12-2006, 18:11
          Länk hit: #55


          Validating
          Antal inlägg: 3 808
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 448



          Har redan avverkat rådjursfilén tidigare idag, så ikväll blir det väl lindriga mängder alkolholhaltiga drycker samt korv&bröd.


          --------------------
          zon2.5
           
          Citera
          Kathy
          Inlägg 31-12-2006, 18:52
          Länk hit: #56


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          Min kock håller precis på med att tillaga svensk entrecote med pepparsås smaksatt med konjak och till det halstrade grönsaker (morötter, svartrötter) samt egengjord rösti. Rött vin till. Efterrätt blir färsk ananas.
           
          Citera
          askar
          Inlägg 31-12-2006, 19:16
          Länk hit: #57


          Gäster






          Entreote åt vi igår... idag blev det revbensspjäll.
          Äter aldrig på kvällen, mer än kanske lite hyvlat torrkött (istf godis)smile.gif
           
          Citera
          Gösfeskarn
          Inlägg 01-01-2007, 09:35
          Länk hit: #58


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          31-12-2006
          Medlem nr: 8 919



          Det bästa jag vet!
          Helstekt älg med vaniljsås.Elegant dukat naturligtsvis.Pressening på
          rostigt oljefat.
          Klädsel kavaj.
           
          Citera
          Helen i Skåne
          Inlägg 01-01-2007, 11:22
          Länk hit: #59


          Medlem
          Antal inlägg: 817
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 33



          Lakritsmaräng:
          Gör marängsmet som vanligt och blanda med "lakritsirap". Behöver ca 1 1/2 timme i ugnen för att torka, är osäker på tiden så ta eventuellt ut en och se om den blir torr eller faller ihop. Själva sirapen görs på ca 6 st krossade turkisk peppar och någon matsked vatten som får smälta i en kastrull. Krossa några extra och strö över marängerna. Tyvärr har jag inget bättrre recept och har försökt hitta de rätta proportionerna på egen hand. Fick receptet av en kock och han var lika otydlig som jag nu är när jag lämnar det vidare laugh.gif


          --------------------

          Vänliga hälsningar Helen i Skåne
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 01-01-2007, 13:00
          Länk hit: #60


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vi åt min rom- och kräftstjärtstårta med skumpa till som förrätt, oxfilé med kulpotatis och bearnaise, olika sorters sallad med oliver och permesan till var kanongott, rött vin, hjortronpannacotta till dessert, sherry.
          Päroncognac och struvor till kaffet
          Snittar till skumpan på tolvslaget.


          --------------------


           
          Citera

          4 sidor V  < 1 2 3 4 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 21:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon