Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vilket jobb, för lite glass
          netaave
          Inlägg 18-04-2005, 18:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ur "Hemmets kokbok" utgiven 1926

          "Allmänna regler för glaceberedning.
          Glace beredes av såväl grädde som fruktsaft. Saftglace håller sig ej så länge frusen som gräddglacen (bör därför inte läggas upp för tidigt)
          Frysning sker i glacemaskin, glacedosa (med rund botten) eller i brist på bådadera i en enkel bleckflaska. Locket bör sluta mycket tätt, så att intet salt tränger in i glacen. Den träbytta i vilken glacedosan sättes ned, bör helst vara försedd med en tapp, så att vattnet kan rinna ut.
          Till frysningen användes en blandning av is och grovt salt. För att öka kylan kan man även blanda i litet salpeter. Isen hackas fint och lägges varvtals med salt i byttan kring dosan. Dosan bör vara fullkomligt genomkyld, innan glaceblandningen slås i. Den fylles endast till två tredjedelar.
          Vrid dosan hastigt fram och åter med händerna. Locket tages ofta av och den glace som fastnat i botten och i sidor lossas med träspade. Till detta frysningssätt åtgår 5-6 tim.
          När glacen är färdigfrusen packas den i vacker glaceform."

          Vaniljglace 6 pers

          8 dcl grädde
          ½ vaniljstång
          75 gr krossocker
          4-5 äggulor

          Grädden kokas med vaniljen och sockret tills den fått tillräcklig vaniljsmak, varefter vaniljen tages upp.
          Äggulorna vispas i en skål, och den kokta grädden tillslås under stark vispning. Krämen hälles tillbaka i kastrullen och får sjuda under vispning till den tjocknar. Den lyftes av elden, och vispningen fortsättes, tills krämen är fullkomligt kall. Den hälles då i glacedosan och fryses.


          --------------------


           
          Citera
          *solis*
          Inlägg 18-04-2005, 18:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 749
          Medlem sedan:
          19-02-2005
          Medlem nr: 5 033



          Min mamma gjorde egen glass och det var gott wub.gif
           
          Citera
          TeliaNet
          Inlägg 18-04-2005, 18:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 487
          Medlem sedan:
          06-02-2004
          Medlem nr: 2 776



          herre min skapare blink.gif vad jobbigt.
          cheescake är nog lättare att göra.


          --------------------
          Mvh Claes
          Björn Rosenström-fantast
          __________________________________________________________
          Philips Super 80 MASTER TL-D 840 - Bästa lysröret för växter -
          uträknat och med egna erfarenheter
          user posted image
          Photosyntes Photon Flux Density:
          72 µmol m^-2 x s^-1 / 58W
           
          Citera
          cic
          Inlägg 19-04-2005, 13:09
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 062
          Medlem sedan:
          02-05-2004
          Medlem nr: 3 478



          Min svägerska har en glassmaskin och det blir ljuvlig glass!


          Själv går jag till affären.. rolleyes.gif


          --------------------
          Jag har mina principer. Och när dom inte passar så har jag andra.
          Groucho Marx
           
          Citera
          Kathy
          Inlägg 19-04-2005, 13:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          CITAT (cic @ 19-04-2005, 14:09)
          Min svägerska har en glassmaskin och det blir ljuvlig glass!

          Min man gör egen mangosorbet som är himmelsk!!! wub.gif wub.gif wub.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 10:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon