Jag har plockat de första sockerärtorna idag, brukar förvälla och frysa in till wok m.m. men har för mig att man kan stuva dom också, nån som provat?
Den här soppen är god också:
KRÄMIG SOCKERÄRTSSOPPA
600 gr färska sockerärtor
1 färsk gul lök
smör
1 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk färsk körvel el. ½ msk torkad
1 krm peppar ( salt )
2 ½ dl matlagningsgrädde
gräddfil till servering.
Ansa och skär sockerärtorna i grova bitar, spara några till serveringen. Hacka löken och fräs den i smöret i en kastrull. Tillsätt sockerärtor, vin, vatten och buljongtärningarna. Koka under lock ca 5 min. Tillsätt körvel och mixa soppan slät. Smaksätt med peppar och ev. salt. Tillsätt grädden och hetta upp soppan. Servera med en klick gräddfil och toppa med strimlade sockerärtor.
--------------------
|