På grund av en ovanligt lyckad odlingsinsats på squashfronten bågnar mina lagringsutrymmen nu av squash, trots att jag skänkt bort sådana till alla som vill och att det wokas squash, läggs squash i allehanda rätter och äts squash till allt utom glass, müssli och cornflakes.
En fråga:
Vet någon om det går att torka squash och sedan använda dem i vinterns grytor och soppor?
Här ett trevligt recept på Squash-ostkaka förresten (även om mängden är för liten med tanke på mina nuvarande problem):
5 hg squash 1 dl socker 2,5 dl mjölk 0,5 dl mjöl 2 ägg 50 g sötmandel 2 bittermandlar
Ugnsvärme: 200 grader Tid i ugnen: 45 minuter
Kärna ur och skär squashen i bitar och koka den mjuk. Mosa den kokta massan. Mal mandeln. Vispa samman mjöl, socker, ägg och mjölk. Tillsätt mandeln och squashmoset. Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen. Servera ostkakan ljummen eller kall, gärna med en klick vispgrädde och sylt.
|