Rotfruktssoppa med örtcremefraiche 4 port
4 morötter 2 palsternackor 2 persiljerötter, (kan ersättas med vattenkastanj på brk) 1 bit rotselleri 1/2 kålrot 4 potatisar 1/2 purjo 1 lit hönsbuljong av tärning
Örtfraichen: 2 dl creme fraiche 1/2 dl blandade färska örter, ex. basilika, oregano, körvel, persilja 2 krm salt 1/2 krm sv.peppar
Skala och skär rotfrukter och potatis i jämnstora tärningar Ansa och skiva purjon Koka upp buljongen i en stor gryta Lägg ner rotfrukterna och koka den nätt och jämt mjuka, tillsätt potatisen efter en stund Tillsätt purjon och smaka av soppan
Vispa creme fraichen med elvisp, så den blir tjock Tillsät örterna och smaka av Servera en klick i soppan Ät bröd till
--------------------
|