Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ungersk paprikainläggning!, Agnes mammas recept.
          Ina
          Inlägg 12-04-2003, 22:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Till en 5-litersburk behöver man;

          ½ l 10% vinäger
          2 l vatten
          80 gram salt
          100 gram socker
          1 tsk "salicil"
          1 tsk "sulfur"

          Röres kallt tills salt, socker och konserveringsmedel löst upp sig. Färska paprikor och pepparfrukter lägges i en stor glasburk och lagen slås över. Om man vill kan man lägga i små skalade färska lökar och vitlöksklyftor tillsammans med paprikorna.

          Agnes rekommenderade särskilt medelstark "almapaprika" - äpplepaprika; en vit, rund, ganska liten paprikasort - tillsammans med "vöröshagyma" - en sorts lök, liten och vit.

          Konserveringsmedlena kommer jag att ersätta med Atamon e. d. enligt doseringsanvisninga på flaskan. "Salicil" skall tillsättas för att eventuella röda och gröna paprikor i inläggningen inte skall tappa färgen.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Ina   Ungersk paprikainläggning!   12-04-2003, 22:03


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 00:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon