Gott!
MAKARONILÅDA MED RÖTTER OCH SPENAT, 4 pers
3 dl makaroner
2 morötter
1 bit rotselleri (75 g)
1 purjolök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk margarin
250 g djupfryst spenat
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2,5 dl Ädel Mat + 1,5 dl mjölk
3 ägg
2 dl riven mager stark ost
Sätt ugnen på 200°. Koka makaronerna knappt klara och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg över i en bunke.
Skala rotfrukterna och riv dem grovt i en matberedare. Skölj och skiva purjolöken. Fräs rotfrukterna, purjolöken och vitlök några minuter i matfettet. Blanda med makaronerna. Rör ner tinad urkramad spenat i makaroniblandningen. Krydda.
Vispa samman grädde, mjölk och ägg och rör även ner osten. Häll blandningen över makaronerna och fördela allt i en smord ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.