Det här är gott!
TORSKGRYTA MED SAFFRAN, 4 pers
400 g torskfilé (färsk eller fryst) 2 gula lökar 1 bit purjolök 100 g färska champinjoner 2 msk olja 1 burk krossade tomater 2 msk hummerfond eller 1 fiskbuljongtärning 2 dl vatten 1 pressad vitlöksklyfta 0,5 pkt saffran 2 msk tomatketchup 2 msk färsk oregano eller timjan 1 tsk salt
Skär torsken i kuber och strö över 0,5 tsk av saltet. Skala lökarna och skär dem i bitar. Skölj och strimla purjolöken och skär champinjonerna i fyra delar.
Värm oljan i en stekgryta eller en teflonpanna och fräs grönsaker och svamp en stund. Slå sedan på tomatkrosset och resten av ingredienserna utom torsken.
Låt allting puttra 10-15 min. Vänd försiktigt ner torskbitarna och koka ytterligare ca 5 min. Servera med kokt ris eller potatis.
|