http://www.expressen.se/index.jsp?a=538370Så, då har kogalenskap nått Sverige. Sannolikt inget att hetsa upp sig för mycket över, det hittas ju nya fall varje vecka i europeiska länder som vi importerar kött från, ofta till dagis och skolmatsalar.
Men hur tusan har denna ko smittats? Den var ju 12 år, född 1994 sannolikt, och kadaverbenmjöl (eller vad det heter) har väl varit förbjudet sen 80-talet här?
Skulle iofs inte förvåna mig om det smugglats in foder, men om denna ko nu smittats på annat (okänt) sätt så är det ju inte så bra.
Undrar om detta kan slå mot svenskt jordbruk, om vi får rykte om oss att "ha galna kor" och "fågelinfluensa", och "salmonella" (precis som alla andra) så faller väl några av marknadsföringsfördelarna vi har.
Får hoppas detta åtminstone kan leda till ett uppsving för KRAV-kött. Speciellt nu när det övriga massproducerade svenska köttet kan antagas vara uppfött på genmodifierat sojafoder från skövlade regnskogar i Amazonas.