|
|
  |
EMV - Egna MärkesVaror, -Vad tycker ni? |
|
|
|
10-03-2006, 16:24
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
CITAT (kristerh @ 10-03-2006, 16:20) CITAT (Snöflinga @ 10-03-2006, 16:04) och restaurang-köttbullarna är gjorda efter hemligt recept ..... undrar varför receptet är hemligt krister Haha, ja... de har kanske inte orkat skriva ihop en bra innehållsförtäckning än?
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
10-03-2006, 16:26
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Pirum @ 10-03-2006, 16:24) Haha, ja... de har kanske inte orkat skriva ihop en bra innehållsförtäckning än?  förmodligen inte, och hade de gjort det så skulle nog ingen våga äta;) krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
10-03-2006, 16:28
|

Medlem
Antal inlägg: 4 132
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Snöflinga @ 10-03-2006, 16:04) Har aldrig sett att de säljer matvaror på IKEA  Det är ju ett möbelvaruhus ..... och restaurang-köttbullarna är gjorda efter hemligt recept ..... Då skall jag tala om att IKEA är Sveriges största livsmedels expotör av bearbetade livsmedels varor.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
10-03-2006, 16:34
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
Jag kan absolut inte äta köpta köttbullar, maken däremot har tyckt att en del smakat riktigt bra. Han brukar rulla 2 - 3 kg färs på en gång ... så har man färdigt i frysen. Riktig vispgrädde i smeten gör att de blir såååå mumsigt porösa och goda
|
|
|
|
|
10-03-2006, 16:40
|

Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203

|
Jag som tillhör de där "petiga" som ska göra allt själv, börjar ju få kalla fingrar till att ens göra köttbullarna Mamma scans köttbullar var de enda "färdiga" kött- bullar jag åt Men om jag nu inte kan lita, ens på köttfärsen jag köper, vem f*n ,kan jag då lita på? Och du Hannele: Litar du på produkten bara för att du ser ordet "KRAV" på den? /Gillan
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
10-03-2006, 20:30
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
Köper så gott som aldrig märkesvaror. Den butiken jag brukar handla i köptes av Hemköp för ett tag sen och nu börjar deras produkter synas mer och mer. Det enda jag alltid köper är deras småprinsar. Tidigare fanns bara Scans men dom smakar diskmedel. Jag har köpt färdiga köttbullar ibland men tycker inte om dom. Dom är ofta sega och studsar om dom ramlar i golvet.  Själv kan jag aldrig lära mig steka köttbullar, för det mesta blir dom svarta utanpå men fortfarande råa inuti. Jag har övergått till att göra frikadeller. Fö köper jag mycket sällan helfabrikat, eller halvfabrikat för den delen heller. Dom flesta märkesvaror tycker jag är billigare men samtidigt sämre. Förutom Hemköps artiklar gäller det Eldorado. Dom tillverkar eller producerar inget dom heller i egen regi, bara köper in av underleverantörer. Upp till bojkott av EMV.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
|
10-03-2006, 20:50
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (Gossen Ruda @ 10-03-2006, 20:30) Köper så gott som aldrig märkesvaror. Den butiken jag brukar handla i köptes av Hemköp för ett tag sen och nu börjar deras produkter synas mer och mer. Det enda jag alltid köper är deras småprinsar. Tidigare fanns bara Scans men dom smakar diskmedel. Jag har köpt färdiga köttbullar ibland men tycker inte om dom. Dom är ofta sega och studsar om dom ramlar i golvet.  Själv kan jag aldrig lära mig steka köttbullar, för det mesta blir dom svarta utanpå men fortfarande råa inuti. Jag har övergått till att göra frikadeller. Fö köper jag mycket sällan helfabrikat, eller halvfabrikat för den delen heller. Dom flesta märkesvaror tycker jag är billigare men samtidigt sämre. Förutom Hemköps artiklar gäller det Eldorado. Dom tillverkar eller producerar inget dom heller i egen regi, bara köper in av underleverantörer. Upp till bojkott av EMV. Testa att göra "storkok" me köttbullar.. rulla bullarna och lägg dom i smord långpanna (bleck) Ugn 200° i 20 minuter... rör om ett par -tre ggr. Vispa ur pannan med lite vatten, sila och du har såsstomme
|
|
|
|
|
10-03-2006, 22:29
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
CITAT (Evgeni @ 10-03-2006, 16:40) Och du Hannele: Litar du på produkten bara för att du ser ordet "KRAV" på den?  ;) Någon hundraprocentig garanti kan man såklart aldrig få, men jag litar då mer på Kravprodukter där ursprunget står beskrivet än på något som märkts "tillverkat för XYZ säljlager HB"  Samma med rättvisemärkta produkter. Det kanske inte är en garanti för att alla arbetare jublar över sina villkor. Men förhoppningsvis innebär det åtminstone att bananerna man äter inte besprutats med olagliga gifter av barnarbetare eller gravida kvinnor. Om en vara har en innehållsförteckning som snarare liknar innehållsförtäckning, då ska man iaf dra öronen åt sig. Står det "veg.olja" så får man nog utgå från att det är palmolja exempelvis, och knappast olivolja eller kallpressad rapsolja
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
10-03-2006, 22:36
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
Jag köper inget som det står KRAV på... av den enkla anledningen att jag inte tror att de produkterna är det minsta hälsosammare än "vanliga"
Ingen odling undgår föroreningar... i luften finns sååå mycket som ramlar ner lika jämnt på ekologiska som traditionella odlingar.
|
|
|
|
|
10-03-2006, 22:59
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Jag köper KRAV eftersom jag inbillar mig att det i viss mån hjälper till att "hålla landskapet öppet", inte använder fossilt gödsel (om än fossilt bränsle i traktorer etc), och så tror jag det faktiskt är minimalt nyttigare pga minskad besprutning samt mer mångsidig gödning. Inte skadligare åtminstone. Och så är märkningen oftast bättre. GP hävdar dessutom att KRAV-mjölk är godare, och det tror jag tvärhårt på http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=280&a=204155Men, var och en får bli salig på sitt sätt, går exempelvis att argumentera för att närodlat är bättre än långväga transporterade KRAV-märkta varor i en del fall. "Egna MärkesVaror" och ekologiska/rättvisemärkta produkter är också intressant. Å ena sidan är det ju bra att ekologiska produkter får större marknad (tycker jag), å andra sidan sker det ju ofta i form av EMV. Om Nestlé, mot förmodan, snart erbjuder rättvisemärkta ekologiska frukostflingor, ska jag då välja dem istället för mina svenska (relativt) närodlade? Jag skulle inte göra det
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
13-03-2006, 13:56
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
SvD testar falukorv. De flesta innehåller för mycket vatten, och sämst är som väntat de Egna Märkesvarorna (EMV), • 38 procent: Eldorados raka falukorv. • 36 procent: Coop x-tra. • 35 procent: Eldorado-ring och Willys. Men även i övrigt är det dåligt med falukorvens kvalitet. Den enda som verkar ha fått godkänt är väl Jokkmokkskorven. Nån som smakat den? http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_12077386.asp
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
13-03-2006, 14:04
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
Vi äter korv väldigt sällan men visst har jag ätit Jokkmokkskorv, den är god... inte kladdig, mjölig och full med brosk som billigare korvar... som jag aldrig köper. Sedan så har jag sett på tv hur de gör korven, inga biprodukter eller annat äckligt has i den bara rena råvaror.
|
|
|
|
|
13-03-2006, 14:08
|

Medlem
Antal inlägg: 35 147
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 447

|
Jag tror att det produceras mer och mer skit för folk vill handla billigt och får då vad dom betalar för. Den ena kedjan efter den andra startar upp med egna varumärken för att konkurera om kunderna. De som måste vända på varenda krona för att få det att gå ihop är ju hänvisade till den sämre kvaliten och tråkigt nog drabbar det ofta barnfamiljer
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|
|
|
|
|
13-03-2006, 14:36
|

Medlem
Antal inlägg: 4 738
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 45

|
CITAT (Felix matte @ 13-03-2006, 14:04) Vi äter korv väldigt sällan men visst har jag ätit Jokkmokkskorv, den är god... inte kladdig, mjölig och full med brosk som billigare korvar... som jag aldrig köper. Sedan så har jag sett på tv hur de gör korven, inga biprodukter eller annat äckligt has i den bara rena råvaror.  Och vad är Jokkmokkskorv? Har nämligen en gubbe som älskar korv i alla des former... Elisabeth
|
|
|
|
|
13-03-2006, 15:00
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 13-03-2006, 14:36) CITAT (Felix matte @ 13-03-2006, 14:04) Vi äter korv väldigt sällan men visst har jag ätit Jokkmokkskorv, den är god... inte kladdig, mjölig och full med brosk som billigare korvar... som jag aldrig köper. Sedan så har jag sett på tv hur de gör korven, inga biprodukter eller annat äckligt has i den bara rena råvaror.  Och vad är Jokkmokkskorv? Har nämligen en gubbe som älskar korv i alla des former... Elisabeth Jokkmokkskorven är en "falukorv".... HÄR kan du läsa lite om den.
|
|
|
|
|
13-03-2006, 15:30
|

Medlem
Antal inlägg: 4 738
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 45

|
Det blir , tyvärr, lite för dyrt att åka till Stockholm för att köpa korv.
Edelweiss
|
|
|
|
|
29-03-2006, 10:20
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Efter att ha gnällt på Eldorado och andra EMV så får jag väl ge en eloge till Eldorado för att de tydligen märker sina fiskpinnar bättre än en del andra producenter. Aftonbladet har tittat på fiskpinnar, de fångas i Atlanten (då som "torsk"), fraktas till Kina för styckning, tillagas i Frankrike och hamnar efter ca 80 dagar i Sverige, efter 4400 mils resa. Sen ska de ut i butikerna. På Findus förpackningar står inget om detta, men Eldorado märker ut att deras stillahavslax är styckad i Kina. Men det känns mer naturligt, den fisken kommer ju redan från andra sidan jorden. Nån TV-kock som intervjuas hävdar att fisk börjar härskna efter 3 månader i frys, och blir torr av att tinas&frysas för ofta. Tur man inte äter fiskpinnar :-S http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/stor...,800880,00.html
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
29-03-2006, 20:04
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
CITAT (pejori @ 10-03-2006, 15:45) mamma scans köttbullar, använder jag som godis till hundarna, när jag tränar med dom.. barnen däremot tycker dom är goda att äta, men jag vill ha hemlagade  En hundinstruktör hade gjort en liten enket och fann att de godaste bullarna var dem från Scan - tyckte alltså de hundar som gick på kurs hos henne ingrid som köper när det är till halva priset och ger till de som går på fyra ben
|
|
|
|
|
29-03-2006, 20:08
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Aftonbladet gjorde igår en test på färdigköttbullar, bäst var Gudruns köttbullar, med ++++ i betyg, Änglamark och Dafgårds (tror jag) fick +++ och Scan, Coop, ICA, och kanske nån mer, fick ++. De bästa färdigköttbullarna, vad jag vet, Konsum Värmlands, testades tyvärr inte
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|