|
|
  |
Vad ska ni äta i kväll, är ju inte helg nu |
|
|
|
03-12-2006, 13:36
|

Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203

|
CITAT (karjo @ 01-12-2006, 10:57) CITAT (Evgeni @ 01-12-2006, 05:39) I kväll blir det kycklingfile' med hemagjord klyftpotatis, grönmögelostsås (Blue Alp ) och avocadosallad till, mums Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !  Hur gör du avocadosallad? Det lät gott! Är nog inne i en avocadoperiod nu, kan inte få nog...  Förlåt, inte min mening att vara nonchalant, men ibland är man tydligen lite blind Avocadosallad gör jag så här: Jag strimlar vitkål med osthyveln, mosar en-två avocadosar med lite salt, grovmalen svartpeppar och citronsaft ( citronen för att avocadon inte ska svartna så fort ). Sen blandar man ihop vitkålen med avocadomoset. Det ska vara så mycket avocado i förhållande till vitkålen att salladen blir krämig. Den salladen är så fantastiskt god att man lätt äter den till en köttbit utan några andra tillbehör. Hoppas du provar
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
03-12-2006, 14:29
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Evgeni @ 01-12-2006, 05:39) Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !  Oftast stuvad vitkål och potatis, ja rödbetor oxå förstås. Förväller vitkål så dom fortfarande är krunchiga, gör sen en vanlig vit stuvning med lite lök i, blandar inte förrän vid serveringen, grymt gott till isterband.
--------------------
|
|
|
|
|
03-12-2006, 16:13
|

Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203

|
CITAT (netaave @ 03-12-2006, 14:29) CITAT (Evgeni @ 01-12-2006, 05:39) Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !  Oftast stuvad vitkål och potatis, ja rödbetor oxå förstås. Förväller vitkål så dom fortfarande är krunchiga, gör sen en vanlig vit stuvning med lite lök i, blandar inte förrän vid serveringen, grymt gott till isterband. Åhh vad gott det låter  . Tycker om husmanskost?.........Jag?!...................nähe, vem kan tro det
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
03-12-2006, 17:47
|
Medlem
Antal inlägg: 8 694
Medlem sedan: 05-07-2004
Medlem nr: 4 012

|
I och för sig är det ju helg nu men jag skriver här ändå. Ikväll ska vi äta colastek och potatisgratäng...muuuums! Gratängen är inte direkt den smala varianten, mycket ost och vispgrädde är det i den.
|
|
|
|
|
03-12-2006, 17:57
|

Medlem
Antal inlägg: 1 140
Medlem sedan: 21-05-2005
Medlem nr: 5 846

|
CITAT (Evgeni @ 03-12-2006, 13:36) Avocadosallad gör jag så här: Jag strimlar vitkål med osthyveln, mosar en-två avocadosar med lite salt, grovmalen svartpeppar och citronsaft ( citronen för att avocadon inte ska svartna så fort ). Sen blandar man ihop vitkålen med avocadomoset. Det ska vara så mycket avocado i förhållande till vitkålen att salladen blir krämig. Den salladen är så fantastiskt god att man lätt äter den till en köttbit utan några andra tillbehör. Hoppas du provar  Det låter lite som guacamole fast med lite mer tuggmotstånd! Det ska jag absolut prova! Tack!
--------------------
Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
|
|
|
|
|
03-12-2006, 22:44
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Efter en halvbesviken tur på ICA Maxi (som jag tycker blivit dyrt, samt dessutom hittade jag inte Findus grönsakskonserver) festade jag lös på hemodlade Beate-potäter, ett hekto rostbiff (färdiglagad och skivad, men fräser man den lite i pannan blir den bättre), tomatsås med thai-basilika (mums!), ärter och morötter. Ska runda av dagen med traditionsenlig julmust och pepparkakor, men orkar inte just nu
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
04-12-2006, 11:18
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Panerad fisk, spenat och potatis.
--------------------
|
|
|
|
|
04-12-2006, 11:20
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
kyckling, råris, grönsallad och creme fraiche-sås.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
05-12-2006, 16:05
|

Medlem
Antal inlägg: 921
Medlem sedan: 08-04-2003
Medlem nr: 1 085

|
Idag ska vi ha frikadeller, pasta och tomatsås
|
|
|
|
|
05-12-2006, 16:19
|

Medlem
Antal inlägg: 3 590
Medlem sedan: 04-08-2004
Medlem nr: 4 227

|
Ikväll blir det stekt lax, svärmors låda med brysselkål (med EGNA brysselkål  ) fast utan bacon i och potatismos. Tyvärr hade vi ingen potatis så det blir pulvermos och det drar ju ner poängen lite. Det är inte min svärmors låda utan ett recept jag hittade på nätet som heter så, har aldrig provat så det ska bli spännande Svärmors låda med brysselkål
--------------------
Hälsningar, fru Berglund"Just remember in the winter, far beneath the bitter snows lies the seed that with the sun's love, in the spring becomes the rose!"Min trädgårdshemsida (hemsidan är nere för tilllfället men kommer snart tillbaka med ny och förbättrad design!)
|
|
|
|
|
05-12-2006, 16:55
|

Medlem
Antal inlägg: 626
Medlem sedan: 12-08-2006
Medlem nr: 8 383

|
Blodpudding, fläsk och lingonsylt/vitkål till mannen Fiskbullar till mig
|
|
|
|
|
05-12-2006, 17:23
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Köttbullar, potatis och gröna bönor.
--------------------
|
|
|
|
|
05-12-2006, 18:06
|

Medlem
Antal inlägg: 11 250
Medlem sedan: 30-08-2006
Medlem nr: 8 513

|
Potatis och köttfärsröra med lök ( och ketchup för den som vill.) Geggar ihop allt på tallriken och lägger på ljusugnsbröd - mmmmmm
|
|
|
|
|
05-12-2006, 19:08
|

Medlem
Antal inlägg: 6 103
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 26

|
Har i ett par trådar läst ordet ljusugnsbröd. Har aldrig hört det uttrycket förut! Är det någon dialekt eller? Ljust bröd säger jag (om det är samma sak alltså) undrar en nyfiken Stina
|
|
|
|
|
06-12-2006, 08:47
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Korvstroganoff och ris
--------------------
|
|
|
|
|
06-12-2006, 08:51
|

Medlem
Antal inlägg: 921
Medlem sedan: 08-04-2003
Medlem nr: 1 085

|
Köttfärssoppa
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|