Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          4 sidor V   1 2 3 > »   
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur mycket halvfabrikat använder du?, -till vad isf?
          netaave
          Inlägg 21-11-2006, 15:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Läste en intressant artikel idag om hur vikten ökar på befolkningen i och med att fler använder halvfabrikat.
          Själv försöker jag undvika just det med ett undantag, Lasange, det är så himla bekvämt med Knorrmixen, och bara behöva göra en sås.
          Annars tycker jag ofta att det ändå är ungefär lika mycket jobb ändå och gör maten från grunden.


          --------------------


           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 21-11-2006, 15:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Lasagnemixen skulle jag ha svårt att leva utan, och tacokryddpåsarna. Annars brukar jag nog försöka laga maten själv.

          Däremot har jag reservkäk i frysen, färdigrätter från Findus, om det skulle knipa eller vara riktigt bråttom.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 21-11-2006, 15:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          nästan enbart färdiga bruna bönor...annars mest hemgjort smile.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 21-11-2006, 15:26
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Ungefär som Tina smile.gif


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 21-11-2006, 15:27
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Försöker undvika halvfabrikat, lagar istället oftast flera portioner som jag kan lägga i frysen. Då har jag god hemlagad mat på några minuter med hjälp av micron rolleyes.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 21-11-2006, 15:28
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          nu har jag börjat att leta efter bra kött, så jag kan göra min egen färs också...börjar tröttna på dåliga råvaror unsure.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Lena i Torslanda
          Inlägg 21-11-2006, 15:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 123
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 250



          Jag lagar den mesta maten från grunden men gillar att använda färdiga kryddblandningar och smaksatt creme fraiche (den med saffran är underbar till fisk). Taco-mix är som sagts tidigare en riktig höjdare i många sammanhang.


          --------------------
          Lena
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 21-11-2006, 15:51
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Lena i Torslanda @ 21-11-2006, 15:36)
          Jag lagar den mesta maten från grunden men gillar att använda färdiga kryddblandningar och smaksatt creme fraiche (den med saffran är underbar till fisk). Taco-mix är som sagts tidigare en riktig höjdare i många sammanhang.

          kryddblandningar använder jag med...spetsar med en del mixar och fraicer wub.gif wub.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 21-11-2006, 16:00
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Bullens pilsnerkorv står i kylen och Findus små delikatessköttbullar finns i frysen (om det är riktigt bråttom nån gång).
          Lasagnemix och en och annan pulvesåspåse, marzánsåspulver och nyponsoppa kan man hitta i mina skafferilådor. Men annars försöker jag göra det mesta från scratch. smile.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Anma
          Inlägg 21-11-2006, 16:34
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Det blir köttbullar ibland och Dafgårds färdiga lasagne. Pulvermos någon enstaka gång. Smaksatt creme fraiche och färdig Kelda gräddsås brukar det bli någon gång i månaden. För övrigt är det hemlagat som gäller, eller restaurangbesök. smile.gif
          Om ni någon gång har vägarna förbi Östhammar och är hungriga kan jag tipsa om Rospinglan. Jättegod mat. Baconinrullad gösfilé.... mums! wub.gif
           
          Citera
          askar
          Inlägg 21-11-2006, 16:51
          Länk hit: #11


          Gäster






          Rösti har jag alltid i frysen...gott till mellanmål med lingonsylt.
          Maken köper ibland frysta köttbullar (jag äter inte såna)
          Bearnaisesås nån gång på sommaren till grillat...
          något mer kan jag inte komma på... var å kikade i skåp och frys
          men hittade inget mer.

          Dafgårds färdiga Lasagne, portionsförp har jag brukat köpa
          ibland, men numera gäller även den hemlagad stora sats
          som sedan fryses i portions.
          Öht gillar jag gratänger och grytor som man kan laga stora satser
          och sedan frysa för att ta upp när man inte känner för å börja laga mat. smile.gif
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 21-11-2006, 16:56
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Eftersom jag är vegetarian blir det ganska mycket djupfryst (Quorn, både i färs-, filé- och bitform, Gourmetbullar, sojakorv etc.) Stort sett det enda jag gör från scratch är falafel och böngryta - men jag måste erkänna att jag ibland fuskar lite och köper bönorna och kikärterna på burk.

          Annars köper jag ju pommes o dyl.. och djupfrysta grönsaker wink.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 21-11-2006, 17:14
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Färdiga köttbullar köper vi. Kryddmixer som tacokrydda, Tandoorikrydda m.m. använder vi en del. Fiskbullar på burk, köttsoppa, tomatsoppa m.m.

          Frysta färdigrätter blir det däremot aldrig. Dels för att det inte är gott och dels för att jag är glutenintolerant och det är gluten i det mesta.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-11-2006, 17:16
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (askar @ 21-11-2006, 16:51)
          Öht gillar jag gratänger och grytor som man kan laga stora satser
          och sedan frysa för att ta upp när man inte känner för å börja laga mat. smile.gif

          Så gör jag också. Gör även stora satser köttbullar i ugnen och steker på dom i stekpanna för stekytans skull när vi äter dom. Det tar 7 min i ugn att göra ca 200 köttbullar, dubbelt så lång tid för 2 pers att rulla biggrin.gif men man blir len och fin om händerna på köpet. laugh.gif


          --------------------


           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-11-2006, 17:22
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          CITAT (LadyG @ 21-11-2006, 15:06)
          Lasagnemixen skulle jag ha svårt att leva utan, och tacokryddpåsarna. Annars brukar jag nog försöka laga maten själv.

          Däremot har jag reservkäk i frysen, färdigrätter från Findus, om det skulle knipa eller vara riktigt bråttom.

          Lasagnemix urk wacko.gif jag gör ju t.o.m mina egna lasagneplattor (man behöver inte förkoka som många kokböcker hävdar, det går bra att bara blanda ihop durumvete, ägg, salt och olja och veva ut dem i pastamaskinen och sedan varva med fyllning och vit sås, som är urlätt att göra själv)

          Idag ska jag äta pepparotskött (tekniskt sett wasabikött jag har ingen pepparrot hemma så det får bli wasabi)även det från skratch, jag kokade köttet igår kväll så det borde inte ta så lång tid att göra klar när jag kommer hem.

          Jag tror jag äter oerhört lite halvfabrikat men jag är inte van vid det jag har alltid fått hemgjorda köttbullar, hemgjort potatismos etc. hemma, möjligtvis kan det bli någon burk fiskbullar och någon sån där keldasoppa ett par gånger om året. Jag lagar ofta mer mat än vad som gåt åt så har jag ont om tid är det bara att ta fram ett paket med hemlagad mat ur frysen.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          askar
          Inlägg 21-11-2006, 17:31
          Länk hit: #16


          Gäster






          CITAT (netaave @ 21-11-2006, 17:16)
          CITAT (askar @ 21-11-2006, 16:51)

          Öht gillar jag gratänger och grytor som man kan laga stora satser
          och sedan frysa för att ta upp när man inte känner för å börja laga mat. smile.gif

          Så gör jag också. Gör även stora satser köttbullar i ugnen och steker på dom i stekpanna för stekytans skull när vi äter dom. Det tar 7 min i ugn att göra ca 200 köttbullar, dubbelt så lång tid för 2 pers att rulla biggrin.gif men man blir len och fin om händerna på köpet. laugh.gif

          Kocken min brukar köpa 2 - 3 kg färs och rulla köttbullar
          och göra pannbiffar... steks i ugn.
          Köpta bullarna äter han då jag äter t.ex Lasagne... som han inte gillar
          Men så gott som alltid äter han också hemlagade. smile.gif
           
          Citera
          yla
          Inlägg 21-11-2006, 17:43
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          hemlagad mat o inga halvfabrikat e de som gäller här
          gör större laddningar ibland o fryser ner portioner för lata dagar

          litar inte på färdiglagat alls efter att ha läst ,på , om maten o ingredienserna,,det finns alldeles för mycke jox inblandat i fäärdiglagat o halvfabrikat,,ett gott råd är att läsa på och ta ställning


          nej fram för riktiga råvaror tongue.gif kolla här om glutamat tillexempel man blir ju rädd


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
          stina
          Inlägg 21-11-2006, 19:29
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Dom få gånger vi äter korv så är det färdigfixad
          Bönor på burk
          Soppor på burk
          Kryddblandningar
          Sylt
          Blodpudding
          Mrs Chengs Asiatiska grytbaser
          Sill
          Bröd
          Marinerade frysta räkor (mums)

          Är nog det mesta av det vi äter som inte är rena råvaror. Men jag har bergis glömt massor.
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 21-11-2006, 20:40
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          vet inte hur mycket men säkert varje dag.... inte så bra kanske men men.

          men nu har vi i allafall mycket nötkött i frsyen. vi ska börja laga långkok som vi kallar det. smile.gif
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 21-11-2006, 21:47
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (stina @ 21-11-2006, 19:29)
          Dom få gånger vi äter korv så är det färdigfixad
          Bönor på burk
          Soppor på burk
          Kryddblandningar
          Sylt
          Blodpudding
          Mrs Chengs Asiatiska grytbaser
          Sill
          Bröd
          Marinerade frysta räkor (mums)

          Är nog det mesta av det vi äter som inte är rena råvaror. Men jag har bergis glömt massor.

          hm...
          nu får jag nog komplettera lite ser jag laugh.gif laugh.gif
          naturligtvis köper jag färdig blodpudding...
          sill
          bröd... wub.gif wub.gif
          men halvfabrikat är för mej en färdig rätt...där du bara tillsätter ris eller potatis själv.
          visst köper jag sylt och nyponsoppa också...men det är torrvarar för mej...inte halvfabrikat...men det kanske det är?
          jag tolkar det som basmat jag, ihop med kryddor och färdigmalt mjöl smile.gif smile.gif laugh.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera

          4 sidor V   1 2 3 > » 
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 14:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon