Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          5 sidor V   1 2 3 > »   
          Skriv svarNytt inlägg
          > Godast på julbordet?
          Godast på julbordet?
          Godast på julbordet?
          Julskinka [ 21 ] ** [29.17%]
          Janssons frestelse [ 10 ] ** [13.89%]
          Sill [ 4 ] ** [5.56%]
          Nubbe [ 1 ] ** [1.39%]
          Grisfötter [ 1 ] ** [1.39%]
          Köttbullar [ 8 ] ** [11.11%]
          Prinskorv [ 3 ] ** [4.17%]
          Dopp i grytan [ 3 ] ** [4.17%]
          Revbensspjäll [ 5 ] ** [6.94%]
          Annat (berätta gärna vad!) [ 16 ] ** [22.22%]
          Totalt antal röster: 75
          Gäster kan inte rösta 
          stina
          Inlägg 03-12-2006, 09:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Åsså kommer det en omröstning till! Min första, så vi får se hur den funkar... tongue.gif
           
          Citera
          AnitaO
          Inlägg 03-12-2006, 09:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 7 640
          Medlem sedan:
          03-07-2005
          Medlem nr: 6 109



          Oj, vad svårt.
          Allt utom sill vill jag rösta på tongue.gif


          --------------------
          user posted image

          They say that memories are Golden. Well maybe that is true.
          But I never wanted memories, I only wanted You!
           
          Citera
          Monica i Nässjö
          Inlägg 03-12-2006, 09:29
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 494
          Medlem sedan:
          26-08-2006
          Medlem nr: 8 480



          En rätt som jag absolut inte kan vara utan är ansjovistårta!
          Den är som en cheesecake med kavringbotten och ansjovis i fyllningen. Så vansinnigt god!
           
          Citera
          stina
          Inlägg 03-12-2006, 09:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Låter kanongott!!! Recept???? rolleyes.gif
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 03-12-2006, 09:34
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          jag tycker kombinationen är godast
          men om man ska välja nåt speciellt är det de saker man får bara
          en liten smakbit av typ rökt oxtunga
          eller dom här små prickikorvarna
          åå och min moster gjorde en jättegod sallad en gång

          (valde alternativet 'annat')


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 03-12-2006, 09:35
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          wub.gif Prinskorv wub.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 03-12-2006, 09:37
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (stina @ 03-12-2006, 09:30)
          Låter kanongott!!! Recept????  rolleyes.gif

          Men du var väl ändå den mest komplicerade hittills! Jovisst röstade jag, men jag hade haft lättare att rösta på vad jag inte vill ha. sen är det ju så synd att man inte kan rösta på fler än ett alternativ. Men det är ju inte ditt fel biggrin.gif

          Vad röstade jag då? Jansson är klart! Men Jansson, skinka, köttbullar och en massa annat måste ju bara finnas där . Nubbe, grisfötter och " dopp i grytan " klarar jag mig lätt utan. Nubben finns där inte ens wub.gif


          Och så citerade jag fel inlägg, men rätt person wub.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Monica i Nässjö
          Inlägg 03-12-2006, 09:41
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 494
          Medlem sedan:
          26-08-2006
          Medlem nr: 8 480



          CITAT (stina @ 03-12-2006, 09:30)
          Låter kanongott!!! Recept???? rolleyes.gif

          OK.

          Botten:
          250g kavring- smulad
          100g smält smör.
          Blanda ihop och tryck ut i rund form med löstagbar botten

          Fyllning:
          2dl creme fraiche
          300g Philadelphia
          125g ansjovis+ 2msk spad
          3 gelatinblad
          3msk klippt dill
          3msk klippt gräslök

          Smält gelatinet i ansjovisspadet (jag värmer i kopp i en kastrull sjudande vatten). Blanda allt väl, bred över bottnen och ställ kallt att stelna över natten. Dekorera med dillvippor och stenbitsrom.
           
          Citera
          stina
          Inlägg 03-12-2006, 09:43
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Jösses vad gott det låter! Ska testas i år. rolleyes.gif
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 03-12-2006, 09:51
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          morotslåda -ett måste på mitt julbord. Nummer två och tre är rotfruktslåda och leverlåda.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 03-12-2006, 10:05
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Röstade på Jansson men lutfisk ligger nog högst upp på min lista wub.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 03-12-2006, 10:12
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Annat, eftersom jag är vegetarian. tongue.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          stina
          Inlägg 03-12-2006, 10:38
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (Whiskuchi @ 03-12-2006, 11:12)
          Annat, eftersom jag är vegetarian. tongue.gif

          Nubbe? tongue.gif wink.gif
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 03-12-2006, 10:40
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Annat - för risgrynsgröten är det allra godaste tongue.gif
           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 03-12-2006, 10:50
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Långkålen wub.gif


          Långkål
          ca 6 portioner

          Ingredienser:
          2 medelstora grönkålsstånd
          (eller 2 paket à 400 g djupfryst hackad grönkål)
          skinkspad eller tärningsbuljong
          ca 2 msk smör eller margarin
          1 - 1 1/2 dl grädde
          1/2 - 1 tsk salt
          vit- eller svartpeppar
          (honung, sirap eller socker)

          Gör så här:

          1. Repa bladen från stjälkarna och skölj dem väl. Lägg dem i kokande skinkspad eller tärningsbuljong och koka dem mjuka under lock. Ta upp kålen och låt den rinna av. Hacka den ganska fint.

          2. Fräs hacket i lite fett i en gryta under omrörning. Späd med grädde och ev lite skinkspad eller buljong och sjud kålen tills det mesta av vätskan kokat in.

          3. Smaka av med salt, peppar och ev något sött. Servera långkålen till skinkan och korven på julbordet.
          smile.gif


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 03-12-2006, 11:36
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          Sill är det jag absolut inte vill vara utan. Men jämnbördig är naturligtsvis skinkan.
          Höll på att glömma Dopp i Grytan. Det äter jag flera dagar under jul. Doppar vörtbröd i skinkspad. En smörklick på och julkorv till.
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 03-12-2006, 11:43
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (Boxer @ 03-12-2006, 10:50)
          Långkålen wub.gif


          Långkål
          ca 6 portioner

          Ingredienser:
          2 medelstora grönkålsstånd
          (eller 2 paket à 400 g djupfryst hackad grönkål)
          skinkspad eller tärningsbuljong
          ca 2 msk smör eller margarin
          1 - 1 1/2 dl grädde
          1/2 - 1 tsk salt
          vit- eller svartpeppar
          (honung, sirap eller socker)

          Gör så här:

          1. Repa bladen från stjälkarna och skölj dem väl. Lägg dem i kokande skinkspad eller tärningsbuljong och koka dem mjuka under lock. Ta upp kålen och låt den rinna av. Hacka den ganska fint.

          2. Fräs hacket i lite fett i en gryta under omrörning. Späd med grädde och ev lite skinkspad eller buljong och sjud kålen tills det mesta av vätskan kokat in.

          3. Smaka av med salt, peppar och ev något sött. Servera långkålen till skinkan och korven på julbordet.
          smile.gif

          Hoooo, dregel, dregel, vad gott det lät. Det måste jag bara prova wub.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          yenny
          Inlägg 03-12-2006, 11:51
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 5 336
          Medlem sedan:
          13-04-2005
          Medlem nr: 5 411



          Julskinkan vill jag absolut inte vara utan. För den vill jag ju tillaga själv så det doftar jul i hela huset.


          --------------------
          Mvh Jenny Zon 2-3 sthlm




           
          Citera
          askar
          Inlägg 03-12-2006, 11:56
          Länk hit: #19


          Gäster






          Hemlagad skinka smile.gif
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 03-12-2006, 11:57
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          CITAT (stina @ 03-12-2006, 10:38)
          CITAT (Whiskuchi @ 03-12-2006, 11:12)
          Annat, eftersom jag är vegetarian.  :P

          Nubbe? tongue.gif wink.gif

          biggrin.gif Nästa jul i så fall, nu är jag gravid laugh.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera

          5 sidor V   1 2 3 > » 
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 15:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon