Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjukpepparkaka, även för ägg, mjölkproteinallergiker.
          askar
          Inlägg 20-12-2006, 21:05
          Länk hit: #1


          Gäster






          Mjukpepparkaka Ugn.200 grader

          7.5 dl Vetemjöl
          5 dl Socker
          2 tsk Malen Kanel
          2 tsk Malen Nejlikor
          2 tsk Ingefära
          2 tsk Bikarbonat
          3 msk Lingonsylt (kan uteslutas)
          4,5 dl Mjölk
          50 gr Smält smör.
          ......................................
          Blanda alla torra ingredienser i en skål
          tillsätt sylt, smör och mjölk
          rör om till slät smet som hälls i smord &
          bröad långpanna. (ca.30 x 35 cm.)
          Grädda i mitten av ugnen 18 -20 minuter
          ----------------------------------------
          För allergiker
          Mjölkfritt alternativ:
          Byt ut smöret mot Mjölkfritt margarin
          och mjölk mot vatten... blir lika gott.


          PS: Eva i Skåne bytte ut lingonsylt mot äppelmos... blev gott.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          askar   Mjukpepparkaka   20-12-2006, 21:05


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 02:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon