Kräfttårta
Ca 240 gr kavring 100 gr smält smör
1-2 msk finhackad rödlök 2-3 msk finstrimlad purjo 100 gr stenbitsrom 3 hårdkokta hackade ägg 1 pkt (170 gr) frysta kräftstjärtar 2 msk dill 4 dl turkisk youghurt 5 gelatinblad
100 gr rom av valfri sort 1 citron några kräftstjärtar eller räkor
Kantskär och smula sönder brödet i matberedare eller likn. tillsätt det smälta smöret och tryck ner massan i en form med löstagbar kant.
Tina kräftstjärtarna och skär dom i mindre bitar. Lägg i blöt gelatinbladen 10 min i kallt vatten. Blanda alltsammans, smält gelatinet och rör ner det. Häll ”kladdet” över massan i formen och ställ kallt minst 3 tim. Bred rommen över tårtan och garnera med citron och kräftstjärtar eller räkor.
--------------------
|