Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Potatissallad, En variant
          LadyG
          Inlägg 26-05-2007, 20:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Potatissallad (4port)

          Ingridienser:
          700-800 g potatis
          2 syrliga äpplen (absolut inte söta!!! Det fungerar INTE med söta!)
          1 liten bit purjolök och/eller ½ röd lök (gillar du lök så ta båda)
          1 bit ca 15 cm gurka (skär bort det slafsiga i mitten)
          8-10 rädisor

          Dressing:
          2 dl gräddfil
          1 dl fettfri majonnäs (fungerar alldeles utmärkt!!!)
          1-2 msk slotts senap (eller den du gillar)
          2-3 krossade vitlöksklyftor
          1 krm salt
          Grillkrydda
          Chilipeppar
          Svartpeppar
          Vitpeppar
          2-3 msk finhackad gräslök
          Finklippt dill

          Gör så här:
          Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna (t ex i frysen, då går det fort). Medan potatisen kallnar kan du göra dressingen: Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken. Skär äpplena och gurkan i tärningar. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor, hacka eventuell rödlök i små bitar. Tärna rädisorna. Skär den nu kokta, kalla potatisen i lagom munsbitar.
          Lägg ner alla hackade och tärnade ingridienser i en skål, vänd ner dressingen och rör om ordentligt men försiktigt så att inte potatisen blir mos.
          Låt gärna salladen stå kallt en stund och ta smak, under tiden kan du grilla kött eller fågel att servera till. Klipp över dillen det sista du gör före serveringen.

          För mig är det en välsignelse att det fungerar precis lika bra med fettfri majonnäs för då kan jag också äta av salladen utan att få knip och besvär. Portionerna är frikostiga, så gör inte som jag och dubbla receptet i tron att det behövs - det gör det inte!

          Passar utmärkt till grillat smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 1)
          stina
          Inlägg 27-05-2007, 15:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Tack för receptet! Måste absolut testas till sommarens grillkvällar på landet. smile.gif Och jag använder aldrig något annat än fettfri majonäs, funkar perfekt.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 23:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon