LONG NIGTH BREAD
3 dl blandat grovt (t.ex. rågkross, kli, linfrö eller vad som helst) blandas med 2-3 dl varmt vatten en kvart eller så innan du gör degen) 50 g jäst 11 dl ljummet vatten (37 gr.) 2 msk salt ca 2 kg rågsikt ca 1 dl sirap
Blanda allt till en deg. Jäs 30 min. Stjälp upp degen på en bakpappersklädd långpanna. Platta till. Jäs 30 min. Nagga. Grädda brödet i 25 min. i 225 gr. Stäng av ugnen OBS! öppna ej ugnsluckan. Låt stå kvar i ugnen 5-8 timmar. Dela i 8 små limpor.
Genom att variera det grova o även mjölet kan du göra många olika varianter av detta bröd.
Saftigt, enkelt o gott tycker jag.
Lycka till o smaklig måltid
Mvh zissi
Redigerat av zissi: 21-09-2007, 10:16
--------------------
Balkong- och frilandsodling i zon 3
|