Jag fick en hel del gröna tomater och gröna chilifrukter iår och jag vill inte ha en massa som ligger för att mogna så jag har testat lite recept och här kommer några som blivit riktigt bra
Grön Salsa
1 gul hackad lök 4-6 gröna hackade chilifrukter av Sarit Gat (Testa dig fram till rätt styrka för dig beroende på vilken sort du använder) ca 400g gröna tomater skurna i mindre bitar 1msk honung 1tsk salt spiskummin (efter smak) koriander (efter smak) färsk persilja
1. Fräs lök och chili i smör/olja ca 2-3min.
2. Tillsätt resten utom persiljan, smaka av med kryddorna tillsätt ev. mer chili ifall det ska vara mera hetta. Låt puttra utan lock ca 10min.
3. Tillsätt den hackade persiljan.
Salsan går bra att frysa tills den ska användas.
Grön tomatmarmelad med timjan
500g gröna tomater 2-3dl syltsocker saften av 1 lime 1/2 msk färsk timjan (jag använde citrontimjan)
1. Skär sönder tomaterna i mindre bitar. Koka dem mosiga med lime + syltsocker.
2. Tillsätt timjan och häll upp på rengjorda varma burkar (ha ev. i atamon det brukar jag alltid ha i för hållbarhetens skull)
Marmeladen är mycket god på ex. brieost.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|