CITAT (Eleena @ 22-10-2007, 12:17)

Vispa 3 ägg med 2 dl socker pösigt. Skala och kärna ur två till tre äpplen. Blanda ner 2 dl vetemjöl i äggvispet. Bre ut i en stor form med löstagbar botten. Skiva äpplena cirka 1 - 1,5 cm skivor och placera ut dessa snyggt på kakan. Hyvla smör (eller margarin) över kakan så att det täcker (doppa hyveln i varmvatten för enklast hyvling). Pudra över kanel, så mycket man önskar. Grädda mitt i ugnen 175 - 200 grader 30 - 40 minuter.
Har man visp på stativ går det fortare att göra kakan än det tar en vanlig ugn att bli varm!
Servera ev med vaniljsås.
Vad hade du för äpplesort? Jag stekte äpplen häromdagen... Royal Gala...
det tog 1 tim 15 min i 200° ugn innan de ens var någorlunda mjuka.
Ska absolut testa ditt recept någon dag framöver.