Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Julbord!, Vilka är era absoluta måsten på julbordet?
          sanakan
          Inlägg 15-11-2007, 11:17
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 175
          Medlem sedan:
          02-03-2007
          Medlem nr: 9 182



          Jag äter bara vegetariskt julbord, där bör detta finnas med:

          > Kokt potatis
          > Hemgjord rödbetssallad
          > Janssons Frestelse gjord med svamp istället för ansjovis (mkt speciell kryddning på svampen)
          > Auberginefärsbiffar som jag gör själv, väldigt goda.
          > Små soja-prinskorvar.
          > Mammas grönsakspaté
          > Någon form av röra med lite senapssmak, att ha som "sås" till allt ovan.
          > Mammas julbröd, så stort att det ser ut som något levande, skivorna blir enorma, ligger på bordet med röd rosett knuten runt "magen" wub.gif
          > God julost

          Men min familj i övrigt brukar faktiskt inte ha så otroligt MYCKET av allting, istället är det några få saker som alltid återkommer. Har inte förstått de som ska ha liksom allt som bara går att ha... Min familj brukar ha skinka, prinskorv, kötbullar, plus att de smakar på allt jag skrev ovan.. och lite sill. Det räcker långt.

          Vi äter inte någon gröt i min familj, istället blir det julbröd och lussebullar till frukost, hehe.


          Men i vilken ordning gör ni allt?
          Äter ni mat först, innan Kalle Anka (om ni ser på det), eller äter ni mat efter?
          Om ni äter maten innan TV-tittandet, äter ni sen mer julmat på kvällen?
          Vi brukar äta efter kalle anka, sen sitter vi läääänge vid bordet, sen dukar vi av och hjälps åt i köket, senare på kvällen julklappsutdelning, pepparkakor, kaffe, glögg och godis. smile.gif

          Redigerat av sanakan: 15-11-2007, 11:17


          --------------------

          Fågelholkar i holkbloggen Nyutbildad trädgårdsmästare! Drömmer om trädgård
           
          Citera
          Monica i Nässjö
          Inlägg 15-11-2007, 14:45
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 494
          Medlem sedan:
          26-08-2006
          Medlem nr: 8 480




          > Auberginefärsbiffar som jag gör själv, väldigt goda.

          Det lät väldigt spännande. Kan jag inte få receptet?
           
          Citera
          sanakan
          Inlägg 15-11-2007, 22:32
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 175
          Medlem sedan:
          02-03-2007
          Medlem nr: 9 182



          Här är receptet på Auberginefärsbiffarna:
          http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=548&a=84734

          De tar lång tid att göra och blir lätt lite lösa, man får prova sig fram! Sen krävs det ibland lite mer kryddning än vad som står.


          --------------------

          Fågelholkar i holkbloggen Nyutbildad trädgårdsmästare! Drömmer om trädgård
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 15-11-2007, 22:57
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (sanakan @ 15-11-2007, 11:17) *
          Jag äter bara vegetariskt julbord, där bör detta finnas med:

          >
          > Janssons Frestelse gjord med svamp istället för ansjovis (mkt speciell kryddning på svampen)
          >

          Du kan möjligtvis inte dela med dig av detta recept?

          ingrid
           
          Citera
          sanakan
          Inlägg 16-11-2007, 13:39
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 175
          Medlem sedan:
          02-03-2007
          Medlem nr: 9 182



          Vegetarisk jansson (hittade på nätet nån gång för några år sedan)

          4 port (blir fler tycker jag, man äter ju så mycket annat på julbordet också)

          8 st potatisar, skurna i smala stavar
          1 gul lök, skivad
          1 msk ströbröd

          Gräddblandning:
          3 dl grädde
          1,5 krm kryddpeppar
          5 st nejlikor
          1/2 tsk salt

          Frästa champinjoner:
          3-4 st färska champinjoner, skivade
          0,5 krm kanel (detta ger den speciella smaken! jag brukar ta något mer)
          0,5 krm kryddpeppar
          2 krm salt
          1 msk flytande margarin

          Gör så här:
          Koka upp grädden med nejlikor, kryddpeppar och salt. Låt dra i ca 15 min, sila bort nejlikorna och lägg i den skivade löken och koka upp igen. Låt stå och dra tills champinjonerna är stekta.

          Skär champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i flytande margarin. Krydda med kryddpeppar, kanel salt.

          Varva champinjoner, lök och potatis i en ugnsfast form. Häll över grädden och strö till sist över ströbröd.

          Grädda i ca 1 timme och 10 min i 200 grader

          smile.gif

          Ett till vego-julrecept som jag bjudit på en gång som verkligen är speciellt och jättegott:
          Savoykålsblad med valnötter och päron

          Ingredienser 4-6 port

          3 – 4 kokta kalla potatisar, 200 g
          16 savoykålsblad
          1 1/2 dl valnötter
          1/2 rödlök
          1 litet moget päron
          1 1/2 dl Kesella
          1 krm riven muskotnöt
          1 tsk salt
          1 krm peppar
          1 msk smält smör
          1 msk honung

          Gör så här

          Sätt ugnen på 250°. Skär bort det grova i mitten på varje savoykålsblad. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten. Klappa dem torra med hushållspapper. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i mitten av ugnen ca 5 min. Rör om några gånger. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Mosa potatisen och rör ner Kesella, nötter, lök, päronbitar, muskot, salt och peppar. Fördela blandningen mitt på bladen och vik ihop till små paket. Blanda smör och honung och pensla det på knytena. Värm i ugnen tills rullarna fått lite färg och verkar riktigt genomvarma.

          yaay.gif


          --------------------

          Fågelholkar i holkbloggen Nyutbildad trädgårdsmästare! Drömmer om trädgård
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 16-11-2007, 15:18
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ja eftersom jag bor i Uppland skulle man kunna tro det är julgäddan, men det är det inte smile.gif
          Det som är viktigast är Skinkan och Janssosn frestelse.
          Sen kommer det jag gör själv bara på julen, köttbullar med kanel i, sillinläggningar, rödbetssallad, sillsallad och en speciell laxröra.
          Lite från havet, kräftstjärtar, sikrom m.m.
          Julgodiset, och frukt o nötter är också viktigt.
          Revbensspjäll och julkorv kan vi äta runt jul också men det behöver inte finnas på julbordet.


          --------------------


           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 16-11-2007, 22:02
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Självfallet måste man ha potatis sallad.

          ingrid
           
          Citera
          freddie
          Inlägg 16-11-2007, 22:08
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 752
          Medlem sedan:
          09-06-2007
          Medlem nr: 10 947



          Sillsallad, Janson, julmust och Skåne!!!


          --------------------
          Fånga dagen? - Visst! Men ta inte livet av dig när du jagar!
           
          Citera
          Monica i Nässjö
          Inlägg 16-11-2007, 22:39
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 494
          Medlem sedan:
          26-08-2006
          Medlem nr: 8 480



          CITAT (sanakan @ 15-11-2007, 22:32) *
          Här är receptet på Auberginefärsbiffarna:
          http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=548&a=84734

          De tar lång tid att göra och blir lätt lite lösa, man får prova sig fram! Sen krävs det ibland lite mer kryddning än vad som står.

          thanks.gif De måste jag prova, det lät jättegott! Jag har ett recept på svartabönburgare som är bara såå goda, nu ska jag testa om dina är i samma klass. happy.gif
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 16-11-2007, 23:48
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (Monica i Nässjö @ 16-11-2007, 22:39) *
          thanks.gif Jag har ett recept på svartabönburgare som är bara såå goda, nu ska jag testa om dina är i samma klass. happy.gif

          Hur gör du dina?

          ingrid
           
          Citera
          Monica i Nässjö
          Inlägg 17-11-2007, 17:44
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 494
          Medlem sedan:
          26-08-2006
          Medlem nr: 8 480



          CITAT (ingrid fuxwall @ 16-11-2007, 23:48) *
          Hur gör du dina?

          ingrid


          Nu ska vi se om jag lyckas länka g.gif
          http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...receptid=578365

          Och jag gör biffar av dem och steker i stekpanna.
           
          Citera
          Lady Hamilton
          Inlägg 18-11-2007, 16:27
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          CITAT
          CITAT (Lady Hamilton @ 09-11-2007, 18:51) no.gif Tyvärr Dealer........Vet inte vem som lurat dig Men santa.gif äter inget annat än risgryns gröt


          CITAT (Dealer @ 09-11-2007, 19:12) *
          Jo så är det naturligtvis hos er thumbdown.gif Stackarn han får väl inget annat -cry-.gif Han måste ju överleva. Här får santa.gif bland annat smörgås med prickig korv tummenupp.gif Det vet både jag och Tjorven att han tycker om smile.gif



          http://www.odla.nu/forums/index.php?s=&...st&p=703700 Tomtens bön



          devil.gif HA ! Dealer...........
          Det finns ju t.o.m. skriftliga bevis rtfm.gif Vad säger du nu då?...............
          "Tomten äter pricki korv och havregrynsgröt"............... nono.gif



          Redigerat av Lady Hamilton: 18-11-2007, 16:28


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          Dealer
          Inlägg 18-11-2007, 19:13
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 153
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 268



          Jag har nu kollat med vår Jultomte. Han visste inte ens att det fanns risgryn att få i Sverige för några hundra år sedan, men visst gillar han risgryn. Det är en exotisk och god rätt. Han är inte främmande för något nytt. Vad han inte förstår är varför folk oftast kokar riset alldeles för länge….. Det blir ju alldeles kladdigt no.gif



          Han vidstår dock att när det kommer till gröt, ska det vara varm havregrynsgröt. Det har han tyckt om i alla tider. För att piffa upp gröten på senare år tar han gärna också lite kanel på tummenupp.gif



          --------------------
          zon 3-4
          Gutta cavat lapidem, non vi sed saepe cadendo
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 18-11-2007, 22:14
          Länk hit: #34


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (Monica i Nässjö @ 17-11-2007, 17:44) *
          Nu ska vi se om jag lyckas länka g.gif
          http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...receptid=578365

          Och jag gör biffar av dem och steker i stekpanna.

          Du lyckades jättebra och nu finns det sparat hos mig - Tack!
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 19-11-2007, 10:16
          Länk hit: #35


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          • skinka
          • prinskorv
          • janssons
          • köttbullar
          • sill
          • julmust
          • långkål


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          dicentra
          Inlägg 28-11-2007, 17:20
          Länk hit: #36


          Medlem
          Antal inlägg: 161
          Medlem sedan:
          18-08-2007
          Medlem nr: 12 102



          CITAT (Magdis @ 09-11-2007, 20:49) *
          Mina nytillkomna favoriter på julbordet som vi infört i vår familj är laxrullar med pepparrot och creme cheese och marinerade revbensspjäll med julkryddning. Sedan tillkommer naturligtvis de vanliga rätterna som köttbullar, prinskorv, sill, Janssons frestelse, skinka m.m. Inte något avancerat alltså.

          Hej
          Laxrullarna med tillbehör låter gott ,skulle man kunna få receptet?
          Marinerade revbensspjäll med julkryddning låter inte dumt heller,recept? blush.gif
          Mvh MLK.-))
           
          Citera
          emmas matte
          Inlägg 29-11-2007, 10:47
          Länk hit: #37


          Medlem
          Antal inlägg: 423
          Medlem sedan:
          01-04-2007
          Medlem nr: 9 588



          Något vi Kallar "Ryska sillen"

          Blanda majonäs o vispad grädde, lägg det som en botten på ett fat ca 0,5 - 1 cm tjockt
          klipp ansiovisbitar o lägg på inte för tjockt
          Dela kokta ägg i vita o gula o hacka dem var för sig fint
          hacka oxå purjolök i mycket fina bitar
          lägg en rad med äggvita o en rad med äggula o en med purjolök o fortsätt varva så det blir randigt på fatet, blir både vackert o gott på julbordet.
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 09:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon