Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > fyra kilo (köttbullar) senare
          Eva i Skåne
          Inlägg 14-12-2007, 17:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Idag är julaköttbullarna stekta. Det blir strax köttbullar till middag också, men sen hoppas jag att inte alla de andra går åt på julafton. Det är så gott att ha och ta av sen när man äter julrester.

          Jag är mycket nöjd med ett tips på köttbullerullandet som kommer här från forumet, att forma med en tesil. Jag kände mig tveksam när jag läste det, men idag har jag provat och det var inte enda gången för min del. Bara ner i smeten med klämman och sen öppna och ut rullar en rund färsbulle.
          Vi hade sånt teamwork, jag och sonen. Jag klämde ut g.gif bullarna och lade i stekpannan och sen skötte han stekningen.
          Han är vegetarian och vägrar ta i kött, men när han slapp röra vid köttet med händerna så offrade han sig och hjälpte till och det är jag tacksam för.

          Om ni undrar så köpte jag färsen i en köttaffär, inte på Ica.
           
          Citera
          Monica M zon 4
          Inlägg 14-12-2007, 17:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 070
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 21



          Jag gjorde köttbullar på 4 kg färs för två veckor sedan. Härligt att de är klara och i frysen i lagom förpackningar. Å rödkålen är också färdig.

          Imorgon kokar jag doppeköttet och fryser in i lagom portioner. Gillar att göra så mycket som möjligt i god tid så är det bara lite städning, pyntning och skinkan kvar nästa helg. (Sillen får maken pyssla med och det gör han nästa helg också. )
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 14-12-2007, 17:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Och jag gjorde köttbullar på 5 kg färs för ett tag sen, exakt 385 stycken blev det. yes.gif Räcker ett bra tag efter jul också.

          Det där med tesilen verkar ju smidigt, vore kanske nåt att försöka komma ihåg till nästa jul.

          Säger inte var jag köpte min färs. naughty.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 14-12-2007, 19:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Själv tycker jag inte att det är lönt att göra köttbullar på mindre än 10 kg färs. Därför blir det inte heller så ofta. Dessutom lär köttfärs ibland vara gammal och ankommen, ja rentav hälsovådlig. Kanske bör man avstå helt. sick.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 14-12-2007, 19:52
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Här rullas inga köttbullar till julen, bara till middag då och då. Julköttbullarna tar svärfar hand om... smile.gif Vet inte hur många han gör eller på hur mycket köttfärs, men det brukar landa på en 3-4 2liters burkar med små köttbullar. Köttet till julen köper han hos styckaren och mal själv, det torde vara färskt.
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 14-12-2007, 20:40
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          Eva.....Akta dig så inte Linda Lundas drakar läser detta. De älskar köttbullar. naughty.gif



          CITAT (aq42 @ 14-12-2007, 19:44) *
          Själv tycker jag inte att det är lönt att göra köttbullar på mindre än 10 kg färs. Därför blir det inte heller så ofta. Dessutom lär köttfärs ibland vara gammal och ankommen, ja rentav hälsovådlig. Kanske bör man avstå helt. sick.gif



          Ja det var ju också en ursäkt. rotfl.gif
          Jag har slutat steka köttbullar men inte av samma anledning som du.....jag är lat. naughty.gif

          Redigerat av Alba: 14-12-2007, 20:42
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 14-12-2007, 20:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag har precis blivit färdig med mina julköttbullar jag också, jag gjorde bara på 1 kg färs men jag trodde smeten aldrig skulle ta slut. Jag blir alldeles matt när jag tänker på er som stod och gjorde 4-5 gånger fler. sweatingbullets.gif Goda blev de, jag har provsmakat förstås. Det smakade juligt med kryddpepparn och ansjovisen i. Jag testade receptet som Lilla Birka la in i en annan tråd.
           
          Citera
          Tezzla
          Inlägg 14-12-2007, 20:46
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 075
          Medlem sedan:
          28-07-2005
          Medlem nr: 6 256



          Jag köpte 2,5 kg köttfärs på MAXI idag biggrin.gif Så i morgon blir det köttbullsdag.


          --------------------
          Odlingzon 2
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 14-12-2007, 20:49
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Köttfärsen var billig idag, det hade jag nästan räknat med efter det där reportaget biggrin.gif Jag har så bra luktsinne så jag är inte rädd att bli lurad att äta dålig köttfärs. Är den dålig så känner min näsa det. smile.gif
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 14-12-2007, 22:48
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Steker Ni era köttbullar innan de läggs i frysen????

          Så gjorde jag förr men numera styckfryser jag dem råa och steker sedan så många som går åt från grunden - blir godare då, min åsikt.

          ingrid
           
          Citera
          Tezzla
          Inlägg 14-12-2007, 22:51
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 075
          Medlem sedan:
          28-07-2005
          Medlem nr: 6 256



          CITAT (ingrid fuxwall @ 14-12-2007, 22:48) *
          Steker Ni era köttbullar innan de läggs i frysen????

          Så gjorde jag förr men numera styckfryser jag dem råa och steker sedan så många som går åt från grunden - blir godare då, min åsikt.

          ingrid



          Smart. Jag kanske borde göra som du. Vanligtvis steker jag mina köttbullar i ugn, blir lika bra som i stekpanna, även stekytan, och det är mycket smidigare.


          --------------------
          Odlingzon 2
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 14-12-2007, 22:51
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          CITAT (ingrid fuxwall @ 14-12-2007, 22:48) *
          Steker Ni era köttbullar innan de läggs i frysen????

          Så gjorde jag förr men numera styckfryser jag dem råa och steker sedan så många som går åt från grunden - blir godare då, min åsikt.

          ingrid

          Blir det inte kladdigt? Mina köttbullar blev väldigt mjuka och lösa så om jag försökt frysa dem råa hade det nog varit en smet som tinat upp sen.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 14-12-2007, 22:56
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (Magdis @ 14-12-2007, 22:51) *
          Blir det inte kladdigt? Mina köttbullar blev väldigt mjuka och lösa så om jag försökt frysa dem råa hade det nog varit en smet som tinat upp sen.

          Jag styckfryser dem, sätter alltså in en bricka i frysen och sedan när de är hårda läggs de i burk eller påse - så praktiskt och lätt.

          CITAT (Tezzla @ 14-12-2007, 22:51) *
          Smart. Jag kanske borde göra som du. Vanligtvis steker jag mina köttbullar i ugn, blir lika bra som i stekpanna, även stekytan, och det är mycket smidigare.

          Håller med dig om att det är smidigt att steka dem i ugnen men det är godare om man får dem nystekta, min åsikt
           
          Citera
          renate
          Inlägg 14-12-2007, 23:11
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 5 656
          Medlem sedan:
          28-02-2003
          Medlem nr: 834



          Stekte mina igår på 1kg,hälften fläsk, hälften älgfärs. Jag gör de i ugnen,smidigt.De ska räcker till hungriga barnbarn och sonen.Gör inte så mycket själv.Skinkan och gåsen är inhandlat. Vi ha Gås på juldagen.


          --------------------
          MVH Renate zon 4
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 15-12-2007, 18:44
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (ingrid fuxwall @ 14-12-2007, 22:48) *
          Steker Ni era köttbullar innan de läggs i frysen????

          Så gjorde jag förr men numera styckfryser jag dem råa och steker sedan så många som går åt från grunden - blir godare då, min åsikt.

          ingrid


          Så fanns dom att köpa i frysdisken för några (hmmm ganska många) år sen


          --------------------


           
          Citera
          Allis
          Inlägg 15-12-2007, 22:31
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 563
          Medlem sedan:
          28-04-2005
          Medlem nr: 5 607



          Ja, men det är väl självklart klart att man ska hemlagade köttbullar till jul!
          Imorgon kör jag igång och trillar 1.5 kg köttfärs. Jag steker dom i ugnen i en långpanna, och fryser in i plastpåsar.
          Sen, när vi ska äta köttbullarna steker jag på dem i stekpannan så de får en fin stekyta.
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 15-12-2007, 22:36
          Länk hit: #17


          Gäster






          Finns att köpa råa köttbullar på ICA ... gasförpackade så de håller i ca 1 vecka.

          Nej... jag skulle aldrig ens komma på tanken att köpa såna ... inte heller frysta, vare sig färdiga el ostekta. thumbdown.gif
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 16-12-2007, 09:20
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          1 kg köttfärs kommer man inte långt på här. rolleyes.gif Om jag gör köttbullar bara för middan, så blir det på 800 gr blandfärs + 500 gr nötfärs. Då blir det några bullar över för frukostmackan nästa dag också. yes.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Iris i V-botten
          Inlägg 16-12-2007, 17:40
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 194
          Medlem sedan:
          04-12-2002
          Medlem nr: 462



          CITAT (aq42 @ 14-12-2007, 19:44) *
          Själv tycker jag inte att det är lönt att göra köttbullar på mindre än 10 kg färs. Därför blir det inte heller så ofta. Dessutom lär köttfärs ibland vara gammal och ankommen, ja rentav hälsovådlig. Kanske bör man avstå helt. sick.gif

          Hur bär man sig åt när man gör köttbullar på 10 kg färs hemma i köket ? Gör du i flera omgångar? Och framför allt hur steker du dom utan stekbord.


          --------------------
          Livet är vad som händer dig medan du planerar för annat
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 17-12-2007, 12:22
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Iris i V-botten @ 16-12-2007, 17:40) *
          Hur bär man sig åt när man gör köttbullar på 10 kg färs hemma i köket ? Gör du i flera omgångar? Och framför allt hur steker du dom utan stekbord.


          Jag gör också ganska mycket på en gång, gör dom i ugnen och tinar/färgsätter i stekpannan när jag ska ha dom.
          Lägger tätt i långpanna steker ca 8 min på 250 gr, skakar plåten några ggr


          --------------------


           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-06-2025, 15:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon