CITAT (aq42 @ 31-12-2007, 16:40)

Och vad har detta med den utrotningshotade torsken att göra, om man får vara så ofin och fråga?

Minst lika mycket som flera andra inlägg i tråden

Eftersom hälsoskäl, kolesterol bland annat, anfördes som skäl eller inte skäl att äta vissa fiskar.
Hur som haver, kan man lita på märkningen av fiskar i butikerna? Det är ju inte så lätt att skilja dem åt, speciellt djupfrysta. (Talar nu om fabriksbearbetad fisk, filead etc).
För att hinta till ett sidospår : ca hälften av King Edward-potatisen i Storbritannien är inte King Edward. De är andra sorter, som odlarna ljuger om när de säljer till butik. Och hur ska en butik kolla detta enkelt?
Jag börjar allt mer luta åt statligt styrd fiskeindustri...där bara registrerade fartyg får använda större fångstredskap. Oregistrerade fiskefartyg bordas och sänks såklart...något ska vi ju ha marinen till...