Håller som bäst på att läsa boken "Den hemlige kocken"
http://www.hemligekocken.se/och jag förundras över alla tillsatser som finns i de flesta matprodukter, i genomsnitt äter vi 6-7 kg tillsatser per år!!
Burger Kings jordgubbsmilkshake innehåller inte mindre än 48 svåruttalade komponenter (bensylacetat, dipropylekton, metylcinnamat, fenytylalkohol, anisylformiat osv.....)
Vanillin=utvinns ur lignin som finns i ex rutten gran, använd istället för den dyra äkta vaniljen i ex glass, bakverk...
Rökt skinka röks oftast inte utan det tillsätts rökarom istället, blir ett mycket lägre kilopris då för producenterna (3:50 kr/kg), skulle producenterna fråga mig så skulle jag gärna betala 5 kr extra för att få skinkan rökt på "riktigt", det tillsätts ju en massa andra saker i skinkan också för att få ner kilopriset (för producenterna) så de måste tillsätta smakförsärkare E 621, ett ämne vars syfte är att göra smaklösa livsmedel lättare att få ner.
http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/ka...er/glutamat.htm