För 6 st
600 gr skinn- o benfri lax 3 ägg 1 tsk salt 2 dl vispgrädde 1 msk potatismjöl 2 msk finhackad dill 1 krm chilipulver 100 gr grovt hackade kräftstjärtar 100 gr skalade och grovt hackade räkor 75 gr avrunna musslor
Garnering: 100 gr skalade räkor 400 gr skivad lax 50 gr kräftstjärtar dillvippor citron i skivor eller tunna klyftor
Grön sås: 3 msk finhackad dill 3 msk finhackad persilja skal av 1 citron saft av en halv citron 3 dl gräddfil salt & peppar
Sätt på ugnen på 175 gr Smörj en 1,5 l avlång form och lägg i ett bakpapper i botten Skär laxen i mindre bitar och hacka dem grovt i en matberedare Tillsätt ägg, salt, grädde, potatismjöl, dill och chilipulver och kör till en slät smet. Häll över smeten i en bunke och rör ner räkor och kräftstjärtar. Fördela hälften av smeten i formen, lägg på musslorna och täck med resterande smet. Grädda i nedre delen av ugnen 50-55 min eller till innetempen är 75 gr. Låt patén svalna, vänd upp och ner och garnera.
Såsen: Blanda alla ingredienser och smaka av. Låt den stå svalt före servering
--------------------
|