Jag har hållit på och experimenterat på morgonen och resultatet blev ett gott squashbröd. Här är receptet:
25g jäst 1,5 dl ljummen mjölk 50g grahamsmjöl 3/4 tsk salt 250g fullkorns vetemjöl (går bra att ta vanligt vetemjöl också) 100g grovriven sommarsquash (zucchini) blå vallmofrön (borde gå bra att byta ut mot andra frön ex. sesam)
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt graham, squash, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Låt degen sedan jäsa i ca 1 timme.
Forma sedan degen till en limpa som läggs i en avlång form ca 1 liter som är smörad och "bröad" med vallmofrön. Låt jäsa ca 30-60min. Pensla med lite mjölk och pudra på vallmofrö. Grädda i nedre delen av ugnen ca 200grader i runt 30-40min.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|