Jag har massor med fina maskrosor i trädgården och ingen färdig sallat. Tänkte jag kunde äta maskrosbladen. Har dock läst att de har en medicinsk effekt och då kanske man inte bör äta för mycket.
Det finns ju också en massa andra gröna blad i naturen nu. Är det någon som vet vad man vågar sätta i sig större mängder av eller om det finns någon bra sida om sådant på nätet?
Gröna blad innehåller ju mycket hälsosamma ämnen så därför vill jag gärna kunna äta mycket denna vår.
Speciellt maskrosorna är lite akut eftersom de står i vägen för mitt vårbruk.
Jag har tuggat i mig en del som de är men magen svullnade. Dock har jag dålig matsmältning så det behöver inte betyda att de inte är bra att äta. Jag brukar finfördela grönt så magen tål det bättre så om jag bara kan känna mig säker på att det är ok att äta en större mängd maskrosblad så kommer jag att köra dem i mixer eller något.
|