Alla tidningar och receptsiter verkar bara påminna oss om sparris som vårprimör. Men det finns ju så mycket annat gott, som inte kostar lika mycket. Så jag tycker det kunde vara kul med lite exempel både på råvaror och hur man kan tillaga dem.
Idag köpte jag färsk vitkål. Och tog fram mitt recept på slakad vitkål ur Görel Kristina Näslunds "Mat för en" och gjorde sen min egen variant med det som fanns hemma:
Blanda dressing på 2 msk äppelvinäger, 1,5 tsk socker, 2 krm salt (blanda detta tills allt är löst), 2 krm stött kummin coh 1 msk olja.
Strimla 2 hg färsk vitkål
fint och lägg i en pyts som tål kokande vatten. Koka upp 5 dl vatten (gärna i vattenkokaren). Häll det kokande vattnet över kålen och låt stå i en minut. Häll av vattnet ordentligt och häll över dressingen.
Till detta åt jag viltvienerkorv.
(receptet är till en rätt stor portion)
Fyll gärna på med mer primörer!
Redigerat av Ingrid Zon3: 15-05-2009, 18:48