Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Skuren chokladsås! - Hjälp!, Blandat choklad, grädde och lite mer
          Tobb
          Inlägg 13-06-2009, 11:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          Kan jag rädda den, eller blir den bakade chokladkakan utan glasyr? trostar.gif


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 13-06-2009, 11:10
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Tobb @ 13-06-2009, 12:06) *
          Kan jag rädda den, eller blir den bakade chokladkakan utan glasyr? trostar.gif



          Har du gjort en kall sås eller är den kokt?
          Är den en kall sås, kan du rädda den med att värma den lite under omrörning.
          Är den kokt, är det svårare då choklad inte ska koka.
          Då kan det gå om du värmer den och rör med en liten skvätt matolja, men det är ovisst hur det går.

          Lycka till


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 13-06-2009, 11:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          ska prova med lite olja smile.gif hade en bunke som stod på vatten för att chokladen skulle smälta.


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 13-06-2009, 11:19
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Tobb @ 13-06-2009, 12:11) *
          ska prova med lite olja smile.gif hade en bunke som stod på vatten för att chokladen skulle smälta.

          Det är rätt sätt att smälta choklad, så det är nog grädden som är för kall bara.
          Låt den stå i rumstemp. en stund och rör ofta.
          Chokladsås som förvaras i kylskåp blir grynig, så den kan fixa sig utan uppvärmning.
          Värmer du, så tänk på att för hög värme kan göra den ännu grynigare, så svag värme, eller ännu hellre värm bara oljan.

          Redigerat av pejori: 13-06-2009, 11:21


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 13-06-2009, 11:23
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          hade rumstempererad olja men fortfarande bara grynigt, så det verkar som det inte blir något glasyr på bakverket tongue.gif

          Redigerat av Tobb: 13-06-2009, 11:23


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 13-06-2009, 11:36
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Vad är det för choklad då? Alla choklad funkar väl inte att smälta? g.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 13-06-2009, 11:42
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          Choklad från lindt, 70% och 86%, hälften av varje.


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 13-06-2009, 11:52
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Aha, ja den har jag ingen aning om om den går att smälta...


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 13-06-2009, 12:12
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Tobb @ 13-06-2009, 12:42) *
          Choklad från lindt, 70% och 86%, hälften av varje.



          Där har du förklaringen. tummenupp.gif
          Så hög kakaohalt ger grynig sås.
          Man bör Inte använda högre än 70 %
          tror den blir god ändå på tårtan. tummenupp.gif

          Redigerat av pejori: 13-06-2009, 12:16


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 13-06-2009, 12:38
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          jaja, man lär sig av misstagen biggrin.gif
          Varför rekomenderar de då minst 70% i receptet tongue.gif

          Den är förföriskt god även utan glasyr! lite grädde till och den är totalt mäktig, man äter bara en tokliten bit!

          EDIT: Tack för hjälpen smile.gif

          Redigerat av Tobb: 13-06-2009, 12:39


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 13-06-2009, 15:00
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Vad jag vet så kan inte chkladsås skära sig, det kan däremot bli grynigt, men det går ju att rädda:

          http://matmolekyler.taffel.se/2009/03/23/c...choklad-vatten/
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 13-06-2009, 17:23
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          kanske klassades mer som grynighet sweatingbullets.gif Men nu har jag kastat den, kändes som det inte alls gick att fixa.. -cry-.gif
          http://www.efterratter.se/chokladkaka-pepp...favorit-2328929 Här är receptet, blev dock gott utan glasyern också wink.gif Äts med grädde, devil.gif-Gott

          Redigerat av Tobb: 13-06-2009, 23:19


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 01:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon