Jag sådde bondbönor för första gången i år och oj vad de växer!
Först trodde jag att det inte skulle bli något eftersom blommorna blev svarta och vissnade, sen förstod jag att bönan ändå blev bra i slutändan. Tror jag. Har ju inte skördat än men jag öppnade en häromkvällen och det såg himla fint ut. Men jag vet inte när jag ska skörda?!
Nu är dom sammetslena utanpå, är dom alltid det? Och inuti var det som världens "fluff-fluff", försvinner det när bönan börjar bli klar eller vad ska jag gå på när jag ska kolla efter "skördetidstecken"?
Jag vill ju verkligen inte var för sent ute...
Och vad gör ni med era bonbönor? Äter dom färska direkt under plockningen eller förväller eller kokar direkt och hur länge? Kom med vilka tips ni än har!
Tacksam för all guidning om bondbönan!
Här lite bilder:
bean5.jpg ( 237.3k )
Antal nedladdningar: 85
bean1.jpg ( 203.12k )
Antal nedladdningar: 61
bean2.jpg ( 197.39k )
Antal nedladdningar: 63
bean3.jpg ( 139.07k )
Antal nedladdningar: 57
"Lycka är att göra det man vill och vilja det man gör".