Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Blåbär, Recept
          annapanna78
          Inlägg 01-08-2009, 22:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 39
          Medlem sedan:
          19-05-2009
          Medlem nr: 23 433



          Har ngn recept på blåbärs-juice? Skulle vilja göra en blåbärsdryck m mkt bär å mindre socker, som man kan ta ett glas av t frukost utan att det är sött som saft. Med mindre socker blir det sämre konservering men går ju då bra att frysa i flaskor. Även andra bra blåbärs-recept passar att lägga in här! Själv fryser jag in det mesta, för att äta till frukost i filen eller till gröten och till ngn paj el efterrätt då å då.
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 02-08-2009, 19:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Hittade detta på blåbärssaft:

          4 l blåbär
          3 l vatten
          40 g vinsyra
          1 kg socker per liter saft

          Instruktioner
          Blanda allt utom socker och låt stå svalt en vecka. Rör om dagligen. Sila bort bären och tillsätt socker. Rör till sockret har smält in. Frys in saften.

          eller denna:

          1 kg blåbär
          1 msk citronsyra
          1 liter vatten
          8 1/2 dl socker

          Gör så här
          1. Mixa blåbär med citronsyra och lite av vattnet med en stavmixer. Rör ner sockret och resten av vattnet. Ställ kallt i kylen i 2 dygn. Rör om då och då under tiden.
          2. Sila av blåbären genom en finmaskig sil eller ett durkslag med kökshandduk. Ta bort skummet med en slev. Frys in


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          Nauti
          Inlägg 03-08-2009, 09:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 276
          Medlem sedan:
          06-06-2008
          Medlem nr: 16 626



          Fast det var väl ganska mycket socker i båda de där recepten?


          --------------------
          Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
           
          Citera
          Christina i Taxi...
          Inlägg 03-08-2009, 09:33
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 894
          Medlem sedan:
          24-05-2004
          Medlem nr: 3 702



          Hittade detta på internet:

          Rårörd Blåbärsdricka

          6 l Blåbär

          40 gr vinsyra

          1,5 l kokt vatten

          200gr socker.

          Stöt bären med en potatis stöt så de blir lite mosiga, häll på vattnet.

          Låt stå i samma kärl (hink) ett dygn.

          Låt rinna genom silduk.

          Tillsätt sen sockret och vinsyran i den avrunna saften.

          Låt stå ytterligare i 2 dagar.

          Låt saften återigen rinna genom silduk och tappa sen upp den på välrengjorda flaskor.



          Receptet hämtat ur mammas gamla Finska kokbok daterad från 1952.

          I slutet på receptet står: "Terveellistä ja hyvää" vilket betyder Hälsosamt och gott!


          --------------------
          När tillgången på ord är större än efterfrågan är det dags att vara tyst!
          MIN HEMSIDA - VÄLKOMMEN!

           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 03-08-2009, 14:45
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          CITAT (Nauti @ 03-08-2009, 10:08) *
          Fast det var väl ganska mycket socker i båda de där recepten?

          Man behöver ju inte följa slaviskt detta med sockermängden bara man har grunden till saften. Ska man frysa så behövs det ju inget socker nästan alls, men ska den hålla länge och inte frysas då behöver det en mängd socker om man inte vill sätta till en massa konserveringsmedel som en del inte tål.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon