Gjorde denna igår.
Tips!! Grönpeppar torkad istället för vitpeppar var en höjdare i soppan!!
Ett ungefärligt recept är 3dl torkade trattisar, som legat i vatten i typ "en rulle Wallander".
'knöka ner dem med näven', mortel mosar dem för mkt! (Går lika bra med jämförbar fryst eller färskmängd )
Fräste 1 gul lök och ett par-tre vitlöksklyftor som jag finhackat. När jag kunde lukta på stekoset utan få tårar i ögonen, då hade jag i svampen.
Fick fräsa lite med salt, vitpeppar (bara lite) (behöver jag nämna att allt annan smörja än smör är bannlyst!!!!)
sen i med ett par dl grädde och ca 1 l mjölk. Därefter saltade jag och smulade i grönpeppar tills det smakade bra!
Men OBS!! Vispa som fan! Denna är mjölkbaserad och kokar över så fort man vänder ryggen till!!!
Fick sjuda i ca 15 min innan jag hittade rätta sältan och pepparmängden.
Detta för att grönpeppar tar längre tid att lösa ut alla smaker när det är fett i det man tillagar.
Så offra en kvart av ditt liv för att kunna njuta i flera timmar

Sedan kan man om man vill testa ha i en skvätt vitt vin, gognac, osv men det är på egen risk!
Däremot, servera med en klick Creme fraich och riven Västerbotten (VSPOP!!) eller Parmersan.
Personligen föredrager jag den Norrländska osten!!!

Som dryck, ett glas iskall mjölk!
KO Forever

PS! jag har fryst in den i 3-4 dl portioner för framtida behov!
DS! Nu har jag ca 3 Kg trattisar att ta hand om. Tack Ylva och Lisa!!!!
Redigerat av Micke E: 21-10-2009, 19:30