info@odla.nu
Frågor & Svar
Växtlexikon
Certifierad Trygg e-handel
Sök
✕
Sökresultat för
Produkter
Kategorier
Visa alla resultat
Meny
Inspiration
Shop
✕
Sökresultat för
Produkter
Kategorier
Visa alla resultat
Användarvillkor
Hjälp
Sök
|
Medlemmar
|
Kalender
|
Chat
|
Album
|
Sök endast i den här avdelningen?
Avancerad sökning
Välkommen som gäst
(
Logga in
|
Registrera
)
Trädgårdsforumet
>
Snack om övrigt
>
Småprat
Levande MAT
, Nästan allt nyttigt dör vid 46,4 grader
Alternativ
legion6
Visa medlemsprofil
Alla mina inlägg
09-12-2009, 01:24
Länk hit:
#1
Medlem
Antal inlägg: 55
Medlem sedan:
15-07-2009
Medlem nr: 24 830
Vad skulle det innebära om alla gick över till levande mat?
Inlägg i den här tråden
legion6
Levande MAT
09-12-2009, 01:24
*Stintan*
Man skulle antagligen få bra kondition :innocent:
09-12-2009, 01:35
legion6
Man skulle antagligen få bra kondition :innocent: ...
09-12-2009, 01:41
Nauti
Nu innebär det ju inte att alla nyttigheter förstö...
09-12-2009, 06:19
Gossen Ruda
Äta myror? Visst, kittlar dödsskönt i kistan. :lo...
09-12-2009, 08:03
ängsvädd
En himla massa energi skulle sparas i och med att ...
09-12-2009, 11:24
Nauti
Fast frågan är hur man då skulle sköta desinfektio...
09-12-2009, 11:32
KRT
Vad skulle det innebära om alla gick över till lev...
09-12-2009, 11:34
Nauti
Hur menar du? Att man ska låta bli att tillaga mat...
09-12-2009, 11:41
ängsvädd
Det finns ju människor som lever på rå mat - det f...
09-12-2009, 11:38
KRT
Det finns ju människor som lever på rå mat - det f...
09-12-2009, 11:47
Nauti
Det är faktiskt en mycket intressant grund-frågest...
09-12-2009, 11:56
ängsvädd
Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os...
09-12-2009, 11:59
Nauti
Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os...
09-12-2009, 13:32
*Stintan*
Nej bönor ska man inte äta råa och dessutom smakar...
09-12-2009, 12:23
Tobb
Men när man äter raw food, ingår det cerealier i k...
09-12-2009, 12:47
ängsvädd
Du menar flingor? Ingen aning. Jag äter det iaf: c...
09-12-2009, 12:49
Tobb
Alla sorters spannmålsprodukter tänkte jag på :) ...
09-12-2009, 12:53
ängsvädd
Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e...
09-12-2009, 12:54
Nauti
Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e...
09-12-2009, 13:40
*Stintan*
Jag gjorde hummus på gröna ärtor förra veckan, det...
09-12-2009, 14:02
Nauti
Ja var dom får tag på alla dom solbelysta kantarel...
09-12-2009, 14:27
Tobb
Att solbelysa groddarna eller algerna kan ju bli e...
09-12-2009, 16:37
ängsvädd
Tack för info. Även gröna bönor, s k haricots vert...
09-12-2009, 13:43
Anki på Öland
Tycker dessutom det låter ganska äckligt...... då ...
09-12-2009, 14:17
ängsvädd
Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda...
09-12-2009, 15:00
Nauti
Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda...
09-12-2009, 18:34
*Stintan*
Kall mat? Varför skulle den behöva vara kall? Bruk...
09-12-2009, 19:28
Rose
Endast äta kall mat? Nej tack.
09-12-2009, 15:28
*Stintan*
Endast äta kall mat? Nej tack. Nej då fick man no...
09-12-2009, 16:05
KURT
Endast äta kall mat? Nej tack. Nej du har nog mi...
09-12-2009, 16:14
Tobb
Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ...
09-12-2009, 16:47
Rose
Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ...
09-12-2009, 19:25
Gossen Ruda
För en sann övertygad eller fanatiker är allt möjl...
09-12-2009, 16:08
ängsvädd
Jag tror de som äter levande föda värmer upp maten...
09-12-2009, 16:20
ängsvädd
Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s...
09-12-2009, 18:40
Nauti
Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s...
09-12-2009, 18:57
flaxss
jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o...
09-12-2009, 18:57
Nauti
jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o...
09-12-2009, 19:07
flaxss
Att du mår bra redan innebär väl inte att du inte ...
09-12-2009, 20:16
Ralf
Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?...
09-12-2009, 19:12
Nauti
Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?...
09-12-2009, 19:39
*Stintan*
HÖHÖ, ja så måste det vara. Växter lever ju inte. ...
09-12-2009, 20:10
ängsvädd
------ Varför kallas det levande föda när det är r...
09-12-2009, 20:13
flaxss
Men är inte 40°C ganska varmt? det beror nog på p...
09-12-2009, 20:19
ängsvädd
Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer...
09-12-2009, 19:29
*Stintan*
Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk...
09-12-2009, 19:32
Rose
Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk...
09-12-2009, 19:33
ängsvädd
RE: Levande MAT
09-12-2009, 19:33
ängsvädd
Varma drycker som kaffe och te har jag inte skippa...
09-12-2009, 20:07
Gossen Ruda
Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige...
09-12-2009, 20:10
Nauti
Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige...
10-12-2009, 08:55
Ralf
I de flesta affärer finns det en avdelning med fru...
10-12-2009, 09:08
Anki på Öland
Mat som kommer hit med flygplan.... knappast närpr...
10-12-2009, 16:18
Nauti
Precis, just vad jag menade, den ynka biten som är...
10-12-2009, 16:25
Aqvakul
begreppsförvirringen är betydande... http://eanie...
09-12-2009, 20:17
*Stintan*
Fast uppenbarligen får vi i oss tillräckligt med n...
09-12-2009, 20:18
Gossen Ruda
"- I råvarorna finns levande enzymer som har ...
09-12-2009, 20:22
ängsvädd
Men du kanske känner till att det finns en massa o...
09-12-2009, 20:24
ängsvädd
Ett exempel på ett enzym som förstörs vid upphettn...
09-12-2009, 20:30
Jan Lindgren
Hej! Snälla, lite vetenskap ibland! Lavar ...
09-12-2009, 21:00
ängsvädd
Men alltså, vi tar inte upp enzymerna från växtern...
09-12-2009, 21:06
Gossen Ruda
Snälla Ängsvädd, kroppen tillverkar för det allra ...
09-12-2009, 21:41
Anki på Öland
Kan se för mig hur hela Stockholms befolkning drar...
09-12-2009, 21:48
Rose
Det går att göra affärsidé av det mesta. Allting g...
09-12-2009, 21:52
ängsvädd
Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o...
09-12-2009, 21:54
Gossen Ruda
Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o...
09-12-2009, 22:11
Biggan_
Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte ...
09-12-2009, 23:35
Gossen Ruda
Precis! Enligt den här länken skaffar man sej ...
10-12-2009, 07:54
pejori
Kan se framför mej hur alla talg och solrosbollar ...
09-12-2009, 21:54
Hej igen
Hela mänskligheten skulle varit död för länge seda...
09-12-2009, 22:02
ängsvädd
Det är iaf ingen i den här tråden som har sagt någ...
09-12-2009, 22:07
ängsvädd
Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år....
09-12-2009, 22:32
Markus_H
Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år....
09-12-2009, 22:40
Tobb
Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer...
09-12-2009, 22:55
ängsvädd
Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker inne...
10-12-2009, 10:43
Gossen Ruda
Kalla det vad du vill, men när de inte upphettas k...
10-12-2009, 10:57
Nauti
Anledningen till att våra matsmältningsenzymer int...
10-12-2009, 11:01
Gossen Ruda
Är det omöjligt att en liknande funktion finns inu...
10-12-2009, 11:06
Nauti
Det finns knappast någon anledning till att exempe...
10-12-2009, 11:10
Markus_H
Du tänker på lykopen i tomater. Lykopen aktiveras ...
09-12-2009, 22:58
Tobb
...därför äter jag brosk... :sweatingbullets:
09-12-2009, 23:37
Biggan_
...därför äter jag brosk... :sweatingbullets: Då ...
09-12-2009, 23:45
Tobb
Då är du lik Anna Anka! :giggle: SKulle kansk...
10-12-2009, 12:11
legion6
Det kan inte ligga många hjärnceller mellan tungan...
10-12-2009, 01:58
Elisabeth-Västkustkolonisten
Tex om jag påstår att ca;4 miljoner tyskar dricker...
10-12-2009, 09:26
Jan Lindgren
Hej! Vår art har alltid haft tillgång till eld...
10-12-2009, 09:14
Gossen Ruda
Nauti, fattar du inte det orimliga i hela grejen? ...
10-12-2009, 09:49
Gossen Ruda
Visst finns det många olika processer i en morot, ...
10-12-2009, 11:18
Nauti
Visst finns det många olika processer i en morot, ...
10-12-2009, 11:26
flaxss
Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o...
10-12-2009, 11:58
*Stintan*
Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o...
10-12-2009, 12:52
Nauti
Jamen är det inte det de allra flesta av oss redan...
10-12-2009, 13:25
Gossen Ruda
Jag äter givetvis också "levande" mat, ä...
10-12-2009, 12:06
*Stintan*
Tja nu har jag aldrig varit någon särskilt stor re...
10-12-2009, 13:55
Markus_H
Jag läste lite om enzymet amylas som vi har i munh...
10-12-2009, 17:06
Gossen Ruda
Råbiff med ett rått ägg, kan det räknas till levan...
10-12-2009, 17:07
legion6
Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e...
15-12-2009, 01:47
Gossen Ruda
Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e...
15-12-2009, 07:45
*Stintan*
Nej, det var ganska lågt. :rotfl:
15-12-2009, 07:53
2 sidor
1
2
>
Gå till: Småprat
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
Index
Sök
Hjälp
Redaktionens hörna
|-- Artikelnytt
|-- Forumvärd, moderatorer och trivselregler
|-- Tävlingar och aktiviteter
Trädgårdsforum
|-- Småprat om trädgård
|-- Prydnadsväxter
|-- Träd, buskar och häckar
|-- Förkultivering och förökning
|-- Krukväxter
|-- Köksträdgården
|-- Ogräs och skadedjur
|-- Balkong, terrass och uterum
|-- Växthuset
|-- Jord, kompost och gödning
|-- Rosor
|-- Klematis och klätterväxter
|-- Kryddväxter
|-- Koloniträdgård och stadsodling
|-- Bygga
|-- Pallkrageklubben
|-- Vatten i trädgården
|-- Resor och evenemang
|-- Redskap, maskiner, växtbelysning
Snack om övrigt
|-- Natur
|-- Husdjur
|-- Hälsa och friskvård
|-- Mat och recept
|-- Småprat
|-- Fotografering
|-- Datorfrågor
Forumteknik
|-- Support
|-- Testforum
|-- Synpunkter och förslag
Visningsläge:
Ändra till: Standard
·
Ändra till: Linjär+
·
Trådad
Prenumerera på nya svar
·
Tipsa en vän om den här tråden
·
Utskriftsversion
·
Prenumerera på den här avdelningen
Enkel version
Datum och tid: 27-07-2025, 15:31
Nyhetsbrev
Missa inga nyheter!
E-postadress
Startsida
Frågor & svar
Bloggar
Kalender
Köp & sälj
Forum
Kontakt & Info
Länkar
Vykort
Inne
Ute
Balkong och uterum
Växthus
Växtlexikon