Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          8 sidor V  « < 2 3 4 5 6 > »   
          Skriv svarNytt inlägg
          > Levande MAT, Nästan allt nyttigt dör vid 46,4 grader
          Rose
          Inlägg 09-12-2009, 21:52
          Länk hit: #61


          Medlem
          Antal inlägg: 620
          Medlem sedan:
          22-04-2007
          Medlem nr: 9 917



          Det går att göra affärsidé av det mesta. Allting går att sälja med mördande reklam. crazy.gif


          --------------------

           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 09-12-2009, 21:54
          Länk hit: #62


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning och även en del annat tror jag.

          CITAT
          Enzymer är det som i huvudsak bryter ner maten till mindre beståndsdelar så att maten effektivt kan tas upp.

          Kroppen har ett kraftfullt enzymsystem, men även maten innehåller enzymer som hjälper till vid matsmältningen. Tyvärr är enzymerna väldigt värmekänsliga och förstörs när du tillagar maten.

          Äter du inte mycket råkost (obehandlad och ej uppvärmd mat) får du endast i dig små mängder enzymer. Belastningen på kroppens eget enzymsystem ökar därför betydligt. På sikt leder det ofta till att matsmältningen och närings-upptaget blir sämre. För att få i dig samma mängd näringsämnen som innan måste du nu alltså äta ännu ”nyttigare”.

          Obehandlad och naturlig mat som rotfrukter, frukter och grönsaker är laddade med enzymer. För att hålla i gång matsmältningen, ät gärna 500– 1 000 gram av dessa dagligen!

          Din kropp kommer att tacka dig då den inte behöver jobba övertid, och du kommer att må mycket bättre.
          http://www.metro.se/se/article/2008/01/16/20/5406-62/


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 09-12-2009, 21:54
          Länk hit: #63


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          Kan se framför mej hur alla talg och solrosbollar till fåglarna försvinner nattetid.... giggle.gif giggle.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Hej igen
          Inlägg 09-12-2009, 22:02
          Länk hit: #64


          Gäster






          Hela mänskligheten skulle varit död för länge sedan om man inte fick i sig nog med näring i tillagad mat.

          Om vi ser oss omkring så ser vi mest välmående människor.

          Fanatism är farligt, den brukar tendera till nära nog blindhet vad gäller det verkliga livet.

          CITAT (Anki på Öland @ 09-12-2009, 21:48) *
          Kan se för mig hur hela Stockholms befolkning drar man ur huse på höstarna för att samla nötter och kanareller för att ha något att äta under vintern...... mycket mer kan det knappast bli när man inte kan odla själv.....
          ANki

          rotfl.gif
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 09-12-2009, 22:07
          Länk hit: #65


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Det är iaf ingen i den här tråden som har sagt något om att gå över till ENBART rå mat.


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 09-12-2009, 22:11
          Länk hit: #66


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 21:54) *
          Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning och även en del annat tror jag.

          Om det vore så skulle dessa enzymer brutit ner maten till en oätlig sörja redan innan du hunnit sätta tänderna i den. Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte på nätet. Där vimlar det av charlataner och bluffmakare.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 09-12-2009, 22:32
          Länk hit: #67


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år. Enzymerna i maten hjälper till att ta upp näring ur maten, att tillgodogöra sig näringen - det är vad jag har hört iaf.

          Hursomhelst så förstör upphettning av maten de värmekänsliga vitaminerna - minns inte vilka det är.

          Redigerat av ängsvädd: 09-12-2009, 22:33


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 09-12-2009, 22:40
          Länk hit: #68


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 22:32) *
          Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år. Enzymerna i maten hjälper till att ta upp näring ur maten, att tillgodogöra sig näringen - det är vad jag har hört iaf.

          Hursomhelst så förstör upphettning av maten de värmekänsliga vitaminerna - minns inte vilka det är.

          Jag inte helt övertygad om att "enzymer" nödvändigtvis måste var bra för oss. Varför skulle enzymer ur råa växter hjälp våt matsmältning? Vi har ju en något annorlunda metabolism än växter så jag undrar om vi använder samma enzymer?


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 09-12-2009, 22:55
          Länk hit: #69


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 19:29) *
          Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer än till ca 40 grader eftersom en himla massa näringsämnen dör vid varmare temperaturer. Det kan vara vissa vitaminer som är värmekänsliga exvis och enzymer. Enzymer gör bl a så att vi tar upp näringsämnen bättre.


          Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker innehållet av nyttigheter. Dock är ketchup nyttigare per gram än tomater (något speciellt ämne).

          CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 18:40) *
          Om man ställer groddarna ljust efter några dagar så bildar de klorofyll med hjälp av ljuset och även A-vitamin (betakaroten). Tror klorofyll är nyttigt.


          Alltså är inte alla E-nummer dåliga smile.gif Säger inte att du påstår de, men de som har hysteri över att det är ett E-nummer på innehållsförteckningen måste tänka om lite och inte helt lyssna på de som sprider helt ogrundade fakta. (OffT dårå)


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 09-12-2009, 22:58
          Länk hit: #70


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Du tänker på lykopen i tomater. Lykopen aktiveras av värme och varma tomaträtter är bättre att äta än kalla tomater.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 09-12-2009, 23:35
          Länk hit: #71


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Gossen Ruda @ 09-12-2009, 22:11) *
          Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte på nätet. Där vimlar det av charlataner och bluffmakare.


          Precis! Enligt den här länken skaffar man sej en extra livslängd på 40 år i vilket skede i livet man än börjar med levande föda. Cancersvulster följer med avföringen ut och alla möjliga sjukdomar utrotas med levande föda! Hujedamej vad man kan hitta på!....och alltid är det någon som går på det!

          Länken LEVANDE FÖDA


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 09-12-2009, 23:37
          Länk hit: #72


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816





          ...därför äter jag brosk... sweatingbullets.gif


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 09-12-2009, 23:45
          Länk hit: #73


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Tobb @ 09-12-2009, 23:37) *
          ...därför äter jag brosk... sweatingbullets.gif


          Då är du lik Anna Anka! giggle.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          legion6
          Inlägg 10-12-2009, 01:58
          Länk hit: #74


          Medlem
          Antal inlägg: 55
          Medlem sedan:
          15-07-2009
          Medlem nr: 24 830



          Det kan inte ligga många hjärnceller mellan tungan o till det stället i hjärnan där man högpresterar.Jag har levt på död mat fram till för två år sen.Tyckte en stek med gräddsås var underbart.Att tycka ngt är gott är enkelt det krävs inte mkt.Att gå över är inte lätt o upplever man inga problem med död mat så fortsätt.Att släcka en kalvs liv för att få en köttabit är väl lika hemskt som att sno gräset från dem.Behöver inte svara egentligen då Nauti sagt bra saker.Men förförra julen satt jag på toa i timmar,jag har haft lös o hård avföring hela mitt liv(förlåt om det blev äckligt) o nu tänkte jag på allt jag läst om magen,nu måste ändring ske.Jag tog lite här o där bla;Ann Wigmore åkte från Lettland när hon var 16 till USA kom tillbaka i 50 årsåldern med cancer o massa annan skit gick då över till levande som hennes mormor lärt henne o hon blev NATURLIGTVIS frisk hon fick tom tillbaka sitt bruna pigment i håret,krsna sa käka vad ni vill men då upplever ni inget överjag,jag läste om en kinesisk kejsare som hade 72 läkare det gav mkt,urskrifterna till bibeln liksom ljusets bröder mkt matnyttigt,druider o gnostiker har tillsammans gjort så att jag i två år har fått en fungerande mage.Inget uppsvälld o när jag gör nummer två så är jag färdig på 30-40 sekunder o det känns klart OCH (kanske äckligt) jag har inte haft skit på papperet en enda gång när jag har torkat mig,jag är tacksam för detta varje dag!!!!!!!När man gått över så finns inte denna längtan kvar efter detta döda,likadant med vätska jag njuter av fisljummen vätska kallt o varmt går bort.Det tar en lång stund innan man börjar inse ngt nytt.Även lusten till att dia har försvunnit.Längtan att få lapa mjölk från ett djurs spenar finns inte mera.De flesta tappar oxå förmågan att bryta ner mjölken då det som behövs försvinner vid ca;2 års ålder.Tycker mig oxå märka alla inlägg som är aggressiva mest kommer från kadaverätarna,de blir nog så att köttet väcker starka mörka krafter.Men jag inser oxå att ta in nytt är svårt,budbäraren skall vara rätt o det är inte lätt.Tex om jag påstår att ca;4 miljoner tyskar dricker sitt eget piss fast inte morgonslatten då skriks det om källan o allt möjligt som skall bekräfta riktigheten.Man tänker inte varför gör de det,nej det är lättare o leta fel o anmärka.Var o en är lycklig i sin tro o det kanske står för att hur vi tänker är det viktigaste för hur vi mår??
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 10-12-2009, 07:54
          Länk hit: #75


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (Biggan_ @ 09-12-2009, 23:35) *
          Precis! Enligt den här länken skaffar man sej en extra livslängd på 40 år i vilket skede i livet man än börjar med levande föda. Cancersvulster följer med avföringen ut och alla möjliga sjukdomar utrotas med levande föda! Hujedamej vad man kan hitta på!....och alltid är det någon som går på det!

          Länken LEVANDE FÖDA


          Ja jäklar vad dom kan hitta på. rotfl.gif rotfl.gif rotfl.gif Tänkte först plocka ut en del galenskaper och citera men insåg snart att då hade jag fått citera allt. Visst går det säkert att överleva på "levande" mat eftersom vårat matspjälkningssystem klarar av det mesta, även tillagad mat, men det beror inte på vad det puckot skriver.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Nauti
          Inlägg 10-12-2009, 08:55
          Länk hit: #76


          Medlem
          Antal inlägg: 2 276
          Medlem sedan:
          06-06-2008
          Medlem nr: 16 626



          CITAT (Gossen Ruda @ 09-12-2009, 20:10) *
          Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla igenom allt som skrivits i denna tråden och peka ut dom värsta idiotierna. Rå mat!!! Vem vill äta ogräddat bröd? Det är nog ganska segt och kladdigt. laugh.gif
          Levande föda är väl ganska stor i England och det finns nog en del dietister och näringsexperter som kollat upp det. Jag vet inte varför du är så negativ till allting. Du behöver ju givetvis inte ens testa om det inte tilltalar dig, men det är ju inte automatiskt dåligt, idiotiskt och skit bara för att det skiljer sig från dina matvanor.

          CITAT (*Stintan* @ 09-12-2009, 20:10) *
          Nej 40 grader är inte alls varmt, det är ju bara kroppstemperatur lite drygt. Vadå tugga på rå potatis ibland? Kan man väl ta en tugga om man tycker det är gott men det tycker inte jag och inte skulle jag vilja ha det som alternativ till kokt potatis.

          Varför kallas det levande föda när det är rå föda (raw food) det är fråga om?

          För övrigt äter vi säkert alla rå mat då och då i form av sallader och frukter.
          Jag vet inte riktigt hur de tillreder sådant. Men mycket blir gott av att rivas och ätas rått tycker jag.

          Kanske för att födan man äter fortfarande skall vara levande? Jag vet inte heller varför det heter levande föda i stället för råkost. Det är väl något definitonspeteri någonstans tongue.gif

          CITAT (*Stintan* @ 09-12-2009, 20:18) *
          Fast uppenbarligen får vi i oss tillräckligt med näringsämnen även med en välbalanserad blandkost som är tillagad på normalt sätt.
          Japp. Men det innebär inte att det inte kan vara bättre. Det där med att kroppen slipper använda och producera egna enzymer i samma utsträckning för att bryta ner maten tycker jag låter väldigt positivt. Jag tror knappast att någon av oss här inne äter 100% hälsosamt eller tänker på att äta nyttigt hela tiden. Intrycket jag fått av levande föda är att det är en inriktning för hälsomänniskor. Alla här inne skulle nog gynnas av att äta litet mer levande föda tongue.gif

          CITAT (Jan Lindgren @ 09-12-2009, 21:00) *
          Det är en myt att vi tar upp enzymer från växter eller andra organismer. Fortsätt att koka enzymerna. Däremot kan vissa vitaminer minska om maten kokas för mycket.
          MVH
          Jan Lindgren
          Det har väl inte talats om att ta upp några enzymer utan om att de skulle underlätta matspjälkningsprocessen? Att värme inaktiverar och slutligen bryter ner enzymerna är ju vetenskap precis som du vill ha. Vid 30°C börjar de att fungera sämre och vid 40°C börjar de brytas ner. Vitaminer försvinner ju ut i kokvatten och liknande men det har ju inte så mycket med själva värmen som med tillagningsmetoden att göra.


          CITAT (Gossen Ruda @ 09-12-2009, 21:41) *
          Snälla Ängsvädd, kroppen tillverkar för det allra mesta SJÄLV alla enzymer som behövs. Om man inte kokar grönsakerna innan frysning, och därvid förstör dess enzymer, kommer dom exempelvis att inte att hålla vid en infrysning utan förstöras.
          Det är ju det som är själva poängen, att kroppen inte skall behöva producera de enzymer som behövs i samma utsträckning. Om det stämmer eller inte kan jag inte uttala mig om men det lär väl finnas några belägg för levande föda, annars skulle nog inte många våga äta en strikt sådan kost.

          När det handlar om levande föda så handlar det knappast om varken kokade eller infrysta växter utan så färska och oprocessade som möjligt.

          CITAT (Anki på Öland @ 09-12-2009, 21:48) *
          Kan se för mig hur hela Stockholms befolkning drar man ur huse på höstarna för att samla nötter och kanareller för att ha något att äta under vintern...... mycket mer kan det knappast bli när man inte kan odla själv.....
          ANki
          I de flesta affärer finns det en avdelning med frukt och grönt. Där kan man hitta färska frukter och grönt hela året runt! Ett tips bara om du nu hade missat den avdelningen tongue.gif

          Men visst vore det bra om vi åt mer av det som finns i naturen i våran närhet, både för våran hälsa och för miljön. Jag hade gärna sett att det såg ut på det viset.

          CITAT (Hej igen @ 09-12-2009, 22:02) *
          Hela mänskligheten skulle varit död för länge sedan om man inte fick i sig nog med näring i tillagad mat.

          Om vi ser oss omkring så ser vi mest välmående människor.

          Fanatism är farligt, den brukar tendera till nära nog blindhet vad gäller det verkliga livet.
          Givetvis skulle vi inte det. Får vi i oss alla näringsämnen vi behöver så kvittar det helt fullständigt om maten är tillagad eller ej. Du kan ju knappast påstå att det inte går att leva på levande föda eftersom det är en hel del hälsomedvetna människor som gör det. Det är synd att vi inte har någon här på forumet som kan ge sin bild av det hela och förklara bättre.

          Om vi ser oss omkring så ser vi människor, om de är fysiskt eller psykiskt välmående eller inte vet vi inte ett skit om. Men visst får nog många i sig det de behöver i näringsväg, precis som att väldigt många inte får det.

          CITAT (Gossen Ruda @ 09-12-2009, 22:11) *
          Om det vore så skulle dessa enzymer brutit ner maten till en oätlig sörja redan innan du hunnit sätta tänderna i den. Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte på nätet. Där vimlar det av charlataner och bluffmakare.
          Det märks vilken generation du tillhör tongue.gif

          CITAT (Markus_H @ 09-12-2009, 22:40) *
          Jag inte helt övertygad om att "enzymer" nödvändigtvis måste var bra för oss. Varför skulle enzymer ur råa växter hjälp våt matsmältning? Vi har ju en något annorlunda metabolism än växter så jag undrar om vi använder samma enzymer?
          Vissa metaboliska processer är väl ganska lika?


          --------------------
          Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
           
          Citera
          Ralf
          Inlägg 10-12-2009, 09:08
          Länk hit: #77


          Medlem
          Antal inlägg: 3 539
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 36



          CITAT (Nauti @ 10-12-2009, 08:55) *
          I de flesta affärer finns det en avdelning med frukt och grönt. Där kan man hitta färska frukter och grönt hela året runt! Ett tips bara om du nu hade missat den avdelningen tongue.gif

          Mat som kommer hit med flygplan.... knappast närproducerat.
          "-Vaddå växhuseffekt??"


          --------------------
          Enbart pengar gör ingen lycklig. Man måste också ha aktier, guld och fastigheter.
          Danny Kaye (1913-1987)


          Mitt andra liv.
           
          Citera
          Jan Lindgren
          Inlägg 10-12-2009, 09:14
          Länk hit: #78


          Medlem
          Antal inlägg: 2 328
          Medlem sedan:
          26-06-2007
          Medlem nr: 11 218



          Hej!
          Vår art har alltid haft tillgång till eld. Vi är anpassade till att äta lagad mat. Att leva enbart på rå mat är lika onaturligt som att bara äta växter.
          Stora befolkningsgrupper är också anpassade till att dricka mjölk och äta mjölkprodukter.
          Må bra och ät naturligt!
          MVH
          Jan Lindgren
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 10-12-2009, 09:26
          Länk hit: #79


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          CITAT (legion6 @ 10-12-2009, 01:58) *
          Tex om jag påstår att ca;4 miljoner tyskar dricker sitt eget piss fast inte morgonslatten då skriks det om källan o allt möjligt som skall bekräfta riktigheten.Man tänker inte varför gör de det,nej det är lättare o leta fel o anmärka.Var o en är lycklig i sin tro o det kanske står för att hur vi tänker är det viktigaste för hur vi mår??


          Det var nog det dummaste jag någonsins har läst här.

          Jag kann påstå att jag känner många tyskar men ingen som dricker urin.

          Men du kanske inte kan se skillnaden mellan ett glas öl och ett glas urin?????????

          Ursäkta alla som gillar ett glas öl.....

          Elisabeth
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 10-12-2009, 09:49
          Länk hit: #80


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Nauti, fattar du inte det orimliga i hela grejen? När vi äter våran mat bryts den ner i tarmsystemet till sånt som vi kan tillgodogöra oss. För detta använder kroppen olika enzymer och andra ämnen, gallan bryter ner fett mm. OM dessa specifika nedbrytningsenzymer skulle finnas i matvarorna innan vi äter dom skulle dom ju bryta ner sig själva innan dess. Det är helt olika enzymsystem för att bygga upp som för att bryta ner. Vår kropp producerar dom enzymer vi behöver, skulle det komma ner likadana med maten gör det ingen skillnad. Men jag förstår varför du är så positiv eftersom det hela bygger på att vi bara skall äta grönfoder. Att sen många klarar sig på rå mat är bara ett bevis för att vår kropp klarar av det mesta, även att bryta ner och tillgodogöra sig tillagad mat. Äter du förresten ogräddat bröd?


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera

          8 sidor V  « < 2 3 4 5 6 > » 
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-12-2025, 02:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon