Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vilken fisk innehåller sushi?
          Malin_MeL
          Inlägg 19-03-2010, 20:03
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 855
          Medlem sedan:
          16-08-2008
          Medlem nr: 18 334



          men nej, känner inte alls ett sug efter att prova sill-sushi

          gillar sill, gillar sushi men tror inte på kombinationen
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 19-03-2010, 20:25
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Sidospår om strömming/sill. Enligt nån kung nån gång är all sill som fångas norr om Kalmar strömming, söder därom och i västerhavet sill. Det är samma art men strömmingen skiljer sig från sillen på en del punkter ju längre norrut den lever. Brackvattenshavet Östersjön passar egentligen varken havsdjur eller sötvattensdito. Östersjöns blåmusslor är exempelsvis löjligt små mot dem jag kan plocka här i väster. Sill är fö inte min favoritfisk, smakar tran, men jag äter den om den är smaksatt med massor av kryddor. Föredrar tillagad(upphettad) fisk.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 19-03-2010, 20:57
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Sill-sushi
          Buffé nr 10 2003, sid 6

          Ingredienser
          Portioner: 4pers/10 pers buffé

          400-500 g mandelpotatis
          4-5 matjessillfiléer (1 burk à 570 g)
          1 msk grovkornig senap (t ex skånsk)
          1 msk dijonsenap
          1 msk risvinäger (eller annan mild, ljus vinäger)
          1/2 msk olivolja
          1/2 msk wasabipaste (japansk "pepparrot) eller 1 msk riven färsk pepparrot
          salt
          nymalen svartpeppar


          Tillagningstid: Över 20 min
          Svårighetsgrad: Avancerat


          Gör så här
          1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat
          vatten. Låt ånga av.
          2. Låt sillfiléerna rinna av. Klappa dem torra
          med hushållspapper. Skär filéerna på längden
          i 4–5 strimlor.
          3. Mosa potatisen grovt med en gaffel.
          4. Blanda senap, vinäger, olivolja och wasabi/
          pepparrot. Rör ner i potatismoset. Salta och
          peppra efter smak.
          5. Täck en sushimatta (maki-su) eller en bit
          smörgåspapper med plastfolie.
          6. Lägg 4 msk potatismos på plastfolien. Plat-ta
          ut moset till en 15 cm lång och 8 cm bred
          sträng.
          7. Lägg på 4 sillstrimlor. Rulla ihop mos och sill
          så hårt som möjligt till en rulle som är 2–3 cm
          i diameter. Kanterna på moset ska gå omlott.
          Gör resten av rullarna på samma sätt. Det blir
          totalt 4–5 rullar. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
          8. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg
          upp på skärbräda eller fat. Servera med t ex
          wasabi, gräslök, soja, inlagd ingefära och
          senap.
          FÖR ALLA? Sill-sushi innehåller inte gluten, mjölk
          eller ägg.




          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 19-03-2010, 21:01
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Vanligast är Tonfisk i suschi och lax sen har jag inte koll på de vita fiskarna,brukar göra suschi själv och älskar det brukar göra det på färsk lax eller färsk tonfisk !lät mat man blir inte "stinn"av så kallat uppblåst!lagom mätt o go:)
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 19-03-2010, 21:06
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Sushi kan ju också innehålla skaldjur och grönsaker men innerhåller alltid ris !Blanda Wasabi och soja !supergott till sushi:)och naturligtvis ska man ha syltad ingefära till!
           
          Citera
          malarmaster
          Inlägg 19-03-2010, 21:20
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 2 446
          Medlem sedan:
          26-02-2010
          Medlem nr: 28 186



          CITAT (Gossen Ruda @ 19-03-2010, 20:25) *
          Sidospår om strömming/sill. Enligt nån kung nån gång är all sill som fångas norr om Kalmar strömming, söder därom och i västerhavet sill. Det är samma art men strömmingen skiljer sig från sillen på en del punkter ju längre norrut den lever. Brackvattenshavet Östersjön passar egentligen varken havsdjur eller sötvattensdito. Östersjöns blåmusslor är exempelsvis löjligt små mot dem jag kan plocka här i väster. Sill är fö inte min favoritfisk, smakar tran, men jag äter den om den är smaksatt med massor av kryddor. Föredrar tillagad(upphettad) fisk.

          Tillrättaläggande:inget kungligt beslut utan det är en rest av språket som talades ,danska i skåne blekinge o halland,norskdanska i bohuslän(västkusten).en del ord o uttryck finns kvar trots försvenskningen. Ulf
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 19-03-2010, 21:30
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Surströming måste väl vara en slags Sushi naughty.gif fast med andar tillhörigheter
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 19-03-2010, 21:32
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          CITAT (malarmaster @ 19-03-2010, 19:59) *
          ---själv uppväxt som sillastrypare---

          Bleking, med andra ord.. tummenupp.gif



          CITAT (Motti @ 19-03-2010, 21:30) *
          Surströming måste väl vara en slags Sushi naughty.gif fast med andar tillhörigheter

          Precis.. giggle.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 19-03-2010, 21:36
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Härligt att ha en gom med stora smaker !att våga smaka allt .

          har du ätit sniglar i vilöksmör ?mmmm Nu riner snålvattnet rolleyes.gif
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 20-03-2010, 11:14
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          CITAT (Malin_MeL @ 19-03-2010, 16:21) *
          lax är den som är rosa med tydliga vita ränder i. det är den vanligaste fisken i sushi.
          om man äter på ett sushiställe så kan det finnas tonfisk som också är röd, men isåfall bara en bit för det är en dyr fisk. men den biten är fastare i köttet och mer mörkröd.
          vita fiskar kan det vara oxå men det vet jag inte vad det är för fisk, bläckfisk vet jag de har ibland, den e glansig och ännu fastare i köttet
          sen använder de scampi och det ska man helst oxå undvika för de hugger ner mangrove-fält i asien för att odla dem och det bidrar till att kuststräckorna är sämre skyddade för tex tsumnamis

          i salladsrullarna brukar det oxå ofta vara en bit lax.

          Jag älskar sushi, både köpt och hemmalagad, dock tycker jag de i kyldisken är rätt så tråkiga och torra. men får man inte tag på annan så får den oxå duga.
          jösses vad jag blev sugen på sushi!

          men eg är de flesta fiskarna som ingår inte så jättebra att äta....

          Tack så hemskt mycket för ditt utförliga svar biggrin.gif Och tack för andra svar också smile.gif


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          Orkidétjuven
          Inlägg 22-03-2010, 07:29
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 1 546
          Medlem sedan:
          22-02-2008
          Medlem nr: 14 192



          Kan tillägga att Lax, tonfisk, smörfisk, bläckfisk, och ål är bland de vanligare man hittar på sushibordet. Krabba och de sk Crabsticks som är en gegga av allt möjligt hittas oxå på bordet.

          Själv undviker jag all sushi med tonfisk oavsett art, smörfisk för sina höga halter av metaller (ofta den vita fisken i billigare sushibord.) och ål för de har så otroligt långsammmmmmmm förökningsförmåga att de inte hinner föröka sig innan de hamnar på tallriken.-
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 22-03-2010, 09:53
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (malarmaster @ 19-03-2010, 21:20) *
          Tillrättaläggande:inget kungligt beslut utan det är en rest av språket som talades ,danska i skåne blekinge o halland,norskdanska i bohuslän(västkusten).en del ord o uttryck finns kvar trots försvenskningen. Ulf

          Jo, grunden är den folkliga benämningen men kungen har också lagt sig i. Wikipedia


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 22-03-2010, 10:50
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          CITAT (Orkidétjuven @ 22-03-2010, 07:29) *
          Kan tillägga att Lax, tonfisk, smörfisk, bläckfisk, och ål är bland de vanligare man hittar på sushibordet. Krabba och de sk Crabsticks som är en gegga av allt möjligt hittas oxå på bordet.

          Själv undviker jag all sushi med tonfisk oavsett art, smörfisk för sina höga halter av metaller (ofta den vita fisken i billigare sushibord.) och ål för de har så otroligt långsammmmmmmm förökningsförmåga att de inte hinner föröka sig innan de hamnar på tallriken.-

          Tack för info. Verkar inge´bra.


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          malarmaster
          Inlägg 22-03-2010, 19:13
          Länk hit: #34


          Medlem
          Antal inlägg: 2 446
          Medlem sedan:
          26-02-2010
          Medlem nr: 28 186



          CITAT (Gossen Ruda @ 22-03-2010, 09:53) *
          Jo, grunden är den folkliga benämningen men kungen har också lagt sig i. Wikipedia

          Vilken kung? man kan kanske ana den svenske enl. Wikipedia men han hade inte så mycket att säga till om i danmark som skåne,blekinge halland tillhörde,där har sill alltid hetat sill.F.ö så är inte wikipedia någon särskilt pålitlig källa till historiekunskaper. Mvh ulf
           
          Citera
          Gita
          Inlägg 22-03-2010, 20:06
          Länk hit: #35


          Medlem
          Antal inlägg: 5 162
          Medlem sedan:
          20-11-2006
          Medlem nr: 8 833



          CITAT (Motti @ 19-03-2010, 21:36) *
          Härligt att ha en gom med stora smaker !att våga smaka allt .

          har du ätit sniglar i vilöksmör ?mmmm Nu riner snålvattnet rolleyes.gif

          Jag har till och med plockat vinbergsnäckor i trädgården och tillrett dem själv. Ett jättejobb, tar en hel vecka.
          En sak som är roligt att ha gjort, men i fortsättningen köper jag de små godingarna på burk.l
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 22-03-2010, 20:07
          Länk hit: #36


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          CITAT (Gita @ 22-03-2010, 20:06) *
          Jag har till och med plockat vinbergsnäckor i trädgården och tillrett dem själv. Ett jättejobb, tar en hel vecka.
          En sak som är roligt att ha gjort, men i fortsättningen köper jag de små godingarna på burk.l

          yes.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 16:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon